Cuevas GualichoReis slechts acht kilometer van El Calafate en u zult een van de historisch meest waardevolle schatten van Argentinië ontdekken, de Walichu-grotten (Cuevas Gualicho). Gelegen net buiten de kust van het Lago Argentino, zijn deze grotten gevuld met paleolithische grotschilderingen zowel mooi als archeologisch belangrijk.
Een bezoek aan de Walichu-grotten brengt u meer dan 4.000 jaar geleden terug, naar een tijd waarin Argentijnse inheemsen tekeningen van kaarten, mensen en dieren gebruikten om mede-jagers en verzamelaars in de regio te helpen. wa2-1.jpgGemaakt van materialen zoals gips, eiwit, plantenhars en menselijk speeksel, hebben veel van de schilderijen de eeuwen overleefd vanwege de beschermende omgeving van de grotten en anderen zijn gedeeltelijk hersteld.
Francisco Pascasio Moreno, een ontdekkingsreiziger, was de eerste die de Walichu-grotten ontdekte in 1877.
PALEOLITHICUM
Het Paleolithicum, dat begon met het gebruik van de eerste stenen werktuigen en eindigde met de introductie van de landbouw werd gekenmerkt door de noodzaak om te jagen om te overleven. Vanwege deze behoefte gebruikten veel aboriginals cryptische schilderijen en schetsen om kaarten van het land en succesvolle jachtgebieden te illustreren voor hun mede-stamgenoten. Dit wordt verondersteld het geval te zijn in de Walichu-grotten, waar talloze illustraties van het omringende landschap en de natuur te zien zijn. wa1-1.jpgHoewel de vroege mensen van het gebied veel kennis hadden over planten, kruiden en dierenpopulaties, zouden ze het zonder deze informatieve grottekeningen misschien nooit hebben overleefd.

TEHUELCHE VOLK
Tehuelche is de naam die wordt gegeven aan de talrijke inheemse stammen van het Argentijnse Patagonië. Het was een van deze stammen die de grotschilderingen heeft gemaakt die de muren van de Walichu-grotten nog steeds sieren. In feite komt de naam Walichu zelf van de naam van een Tehuelchiaanse godheid die een centrale figuur was in de spirituele praktijk van de cultuur. Deze vroege Patagonische bewoners worden nu verondersteld synoniem te zijn met de Patagones, een ras van zogenaamde "reuzen" beschreven door Europese ontdekkingsreizigers die door Zuid-Zuid-Amerika reisden.
BEREIKBAARHEID
Uw weg vinden naar de Walichu-grotten is eenvoudig, omdat het gebied bereikbaar is met de auto, te voet of zelfs te paard. De weg van El Calafate naar de grotten is slechts acht kilometer is.

111114-320.jpg


Maak jouw eigen website met JouwWeb