Peninsula Valdes & Atlantisch PatagoniëPeninsula Valdes staat vooral bekend om zijn levendige kustlijn, met hoge kliffen, rotsachtige riffen en verborgen inhammen met een beukende branding.peninsula_valdes.jpg Het wordt beschouwd als een van de meest waardevolle natuurgebieden ter wereld en is de thuisbasis van enkele van de meest exotische zeedieren zoals pinguïns, zeeleeuwen, zeehonden en walvissen. In 1999 werd het uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.
De Golf van San Jose en Nuevo liggen respectievelijk in het noorden en zuiden van het schiereiland Valdes. Elk jaar keren dieren en zoogdieren terug naar deze kalme, beschermde wateren om te paren en hun jongen groot te brengen. Grote kolonies pinguïns, zeeleeuwen en zeeolifanten bewonen kilometerslange kuststranden, terwijl grote walvissen gemakkelijk te zien zijn terwijl ze langs de golf zwemmen. delgada1.jpgPunta Delgada is het meest zuidoostelijke deel van Valdes-schiereiland. Het lange strand biedt een uitstekende plek voor zeeolifanten. Daarnaast zijn er talloze andere dieren in het wild te zien in het gebied, vooral tijdens de maanden oktober en november vanwege het broedseizoen voor veel van de seizoensbewoners. 


VERVOER

Peninsula Valdes is op verschillende manieren te bereiken:

-vliegtuig. Van Buenos Aires kunt u het vliegtuig nemen naar Trelew. Vanaf het vliegveld Aeroparque Jorge Newbery gaan dagelijks vluchten met Aerolineas Argentinas. Vanaf Trelew gaat er een bus naar Puerto Madryn. De vluchtduur is 2 uur en de bus ongeveer 1 uur.

arw-2.png

-bus. Een goedkopere optie is de bus. U vertrekt van Retiro busstation en de reistijd is ongeveer 20 uur. 

bus1.png

-auto. De afstand tussen Buenos Aires en Puerto Madryn is ongeveer 1.300 km en de reistijd 14¼ uur.