Puerto MadrynPuerto Madryn, de op één na grootste (100.000 inwoners) maar bekendste stad in de regio en is een haven aan de Golfo Nuevo. De stad werd opgericht op 28 juli 1865, toen 150 Welshe immigranten aankwamen aan boord van de clipper Mimosa en noemde de natuurlijke haven Porth Madryn ter ere van Sir Love Jones-Parry, naar zijn landgoed in Wales "Madryn". De immigranten bleven arriveren tot 1911. Puerto Madryn is ook de beste uitvalsbasis voor het verkennen van het schiereiland Valdes, met de beste accommodaties, restaurants en excursies. Er zijn ook stranden en interessante musea.
STRANDEN 
Het Plaza San Martin is het centrum van Puerto Madryn, hoewel het kilometerslange strand, Playa El Doradillo, aan de uiterste noordkant, de plek is waar de meeste mensen samenkomen voor zon en zand, maar ook om walvissen te spotten. De meeste hotels en winkels, samen met de meeste toeristenbureaus, bevinden zich langs de kustweg, Avenida Julio Roca. ma1-1.jpg
Er zijn verschillende andere stranden in Puerto Madryn, die allemaal aan de zuidkant van de stad te vinden zijn. De stranden staan ​​bekend om hun kalme wateren en waarnemingen van walvissen. Van noord naar zuid zijn dit Club de Mar, Mediterraneo, Yoaquina, Simona en Nativo Sur. Het spreekt voor zich dat Puerto Madryn bekend staat om de mooiste stranden van Patagonië.
MUSEA
ecocentro1.jpgTwee uitstekende leercentra zijn de interactieve maritieme tentoonstellingen in het panoramisch gelegen EcoCentro aan de Avenida Jules Verne aan de zuidkant van de stad met een prachtig uitzicht op de baai en aan de andere kant het Museo Provincial de Ciencias Naturales y Oceanografico op de hoek van Domecq Garcia en Menendez, waar u de talloze flora en fauna van het gebied kunt zien.

ecoc1.jpg

111112-285.jpg

111114-325.jpg