Parque Provencial AconcaguaGelegen in het uiterste westen van de provincie Mendoza is het Parque Provincial Aconcagua, de thuisbasis van de hoogste top in niet alleen Argentinië en heel Zuid-Amerika, maar ook de westelijke en zuidelijke hemisferen, Cerro Aconcagua. Het park, dat de berg en de directe omgeving omvat, beslaat ongeveer 71.000 hectare en beschermt een cruciaal deel van de centrale Andes-keten. Ontworpen om de ongerepte kenmerken van dit prachtige landschap en zijn flora, fauna en waterleven te behouden, is het park ook een belangrijke archeologische vindplaats. De meeste bezoekers komen voor de legendarische berg en voor degenen die de top van Aconcagua proberen te bereiken, is het park en zijn ongerepte schoonheid een ideaal basiskamp en startpunt.berg1.jpeg
Met 6962 m. is Aconcagua een van de hoogste toppen ter wereld en 's werelds hoogste berg buiten Azië. Aconcagua's naam is eeuwen geleden gecreëerd door de subductie van de Nazca-plaat onder de Zuid-Amerikaanse plaat en is afgeleid van het Inca-woord ackon cahuak, wat stenen schildwacht betekent.
Het belangrijkste toegangspunt van het park is bij Laguna Horcones, vlakbij de beroemde Puente del Inca, hoewel de kleinere Puente de la Vaca ook als ingang dient. Het wordt begrensd door de Valle de las Vacas (Vallei van de Koeien) in het noorden en oosten, en de Valle de los Horcones Inferior (Lagere Vallei van de Posten) in het westen en zuiden. Zoals met veel Andes-toppen, bevat Aconcagua zelf gletsjers, waarvan de Poolse (noord-oosten) en de Engelse (oosten) gletsjers de grootste zijn.
ACONCAGUA BEKLIMMEN
Indien benaderd vanuit het noorden (ook bekend als de normale route), wordt het beklimmen van Aconcagua technisch beschouwd als een gemakkelijke klim. Door deze route te nemen, is intensief verticaal klimmen niet nodig en de enige effecten die de klimmer krijgt, zijn de uitdagingen die gepaard gaan met activiteiten op grote hoogte. Een trektocht via deze route kan in een rustig tempo worden uitgevoerd met drie kampen verspreid over de route voor rustpauzes. berg-1.jpg
De volgende meest gebruikelijke route is de Polish Glacier Traverse-route. U stijgt de basis van de Poolse gletsjer op vanuit de Valle de las Vacas en het pad voegt zich later bij de normale route voor de laatste klim naar de top. Routes van de zuidelijke en zuidwestelijke bergkammen, die aanzienlijk hogere technische eisen stellen, worden als veel moeilijker beschouwd.
De beste tijd om een ​​expeditie te organiseren is meestal van december tot februari en een vergunning is vereist. De vergunningen zijn alleen verkrijgbaar in de stad Mendoza, bij het bezoekerscentrum van het Ministerie van Toerisme.

111115-79.jpg

111114-152.jpgMaak jouw eigen website met JouwWeb