Home » Buenos Aires » Palermo

Palermo


Palermo is de grootste wijk in Buenos Aires Stad en ook de wijk met de meeste parken, bossen en pleinen. In de 16e eeuw bestond het uit een groot veld met fruit en wijngaarde, eigendom van Juan Dominguez Palermo, waaruit de naam voortkomt.

“Palermo Chico” (Klein Palermo) is bekend om zijn residentiele huizen en herenhuizen tussen Av. Figueroa Alcorta en Av. del Libertador. Palermo park is een geliefde wandelzone voor de “porteños” (burgers van Buenos Aires). U kunt een bezoek brengen aan de Dierentuin (Zoo), de exotische Japanse tuin, het bekende planetarium, de hippodroom, het polo stadion en de oude, mooie botanische tuin van Buenos Aires.

Palermo is verdeeld in “Palermo Chico”, “Palermo Viejo” (of alleen Palermo) en andere nieuwe namen als “Las Cañitas”, “Palermo Hollywood” en “Palermo Soho”, waar veel restaurants, pubs, culturele café’s en boetiekjes zijn gevestigd.

BOTANISCHE TUIN / KRUIDENTUIN
Ontworpen en gebouwd door architect Carlos Thays in 1891. Er zijn 8000 verschillende plant soorten vanuit de hele wereld. Een oppervlakte van 8 hectares met een grote kas, de Botanische School en het Centrum voor Technische dokumentatie. Gratis toegang maandag t/m vrijdag van 08:00 uur tot 18.00 uur. Zaterdag en zondag van 09:30 uur tot 18:00 uur. Tijdens de zomer tot 19:00 uur. Raadpleeg de website botanische tuin.DIERENTUIN VAN BUENOS AIRES
Gesticht door president Sarmiento in 1874 en werd later geprivatiseerd in 1990. Bestaat uit een opervlakte van 18 hectares en kent meer dan 2500 dieren van 350 verschillende soorten. Interessante bouwkunst van de paviljoens, genoemd naar de afkomst van de dieren die daar wonen. Er is ook een groot aquarium waar shows met zeehonden worden gegeven. Raadpleeg de website dierentuin. Adres: Av. Sarmiento 2827. Open elke maandag t/m zondag van 10 t/m 19 uur.

PALERMO PARK (PARQUE TRES DE FEBRERO)
Av. Casares en Av. Del Libertador. Het park is de “long” van de stad. Een park van 50 hectares groot met drie meren. U kunt hier het volgende bezoeken: Plaza Holanda met de rozentuin , de brug, de dichterstuin met beelden van bekende schrijvers, de “Patio Andaluz”, een kado van de stad Sevilla uit Spanje (1929). U kunt ook varen op de meren in een kleine boot of een waterfiets. Een mooie gelegenheid om uit te gaan. Op zaterdag en zondag maken veel Argentijnen gebruik van het park en het is dan ook gezellig druk. Een volle dag is nodig om het park eer aan te doen. Aanbevolen!

PLANETARIUM DE BUENOS AIRES, GALILEO GALILEI
Gebouwd in 1966 door de architect Jan de Enrique en geopend voor het publiek in 1968. Er is een koepeldak van 20 meters, ontworpen ten behoeve van educatieve films over sterrenkunde. De koepeldak heeft de vorm van een planeet, waarin deze films worden geprojecteerd. U kunt tot 8900 specifieke sterren, sterrenbeelden en nevelsterren zien. In 2011 is de buitenkant voorzien van led-verlichting en dat is in de avond een prachtig schouwspel. De binnenkant is gerenoveerd in 2012 met nieuwe stoelen en een nieuwe projector. Het commentaar bij de films is echter alleen in het Spaans. Entree: AR$ 25. Raadpleeg de website planetarium. Adres: Av. Sarmiento en B. Roldán.

JAPANSE TUIN
De Japanse tuin werd een jaar of 30 geleden door de Japanse gemeenschap geschonken aan Buenos Aires. Op loopafstand is het een eilandje van rust in de drukke stad. Raadpleeg de website Japanse tuin. Adres: Av. Figuera Alcorta en Av. Caseras.

EVITA MUSEUM
Vlakbij de botanische tuin is het Evita Museum gevestigd. Het museum toont de verschillende periodes van Evita Perons leven vanaf haar geboorte in 1919 tot haar overlijden in 1952. Raadpleeg de website Evita museum. Adres: Lafinur 2988.

MALBA MUSEUM
Met een indrukwekkende vaste collectie en een continue stroom van nieuwe en spannende tijdelijke tentoonstellingen is het "Museo de Arte Latinamericano de Buenos Aires (MALBA) een must voor kunstliefhebbers, die een bezoek brengen aan de stad. Sinds de oprichting in 2001 zet het museum zich in voor het behoud, de verspreiding en de integratie van de moderne hedendaagse Latijns-Amerikaanse kunst. Raadpleeg de website Malba museum. Adres: Av. Figuera Alcorta.PALERMO SOHO
Palermo Soho is dé uitgaanswijk voor modieus Buenos Aires, hier zijn de meest hippe en trendy restaurants en de leukste winkeltjes van de stad. Hier komen genieters, hier experimenteren jonge talentvolle mensen met nieuwe restaurants of exposeren in art galeries, aankomende (top)designers krijgen er een kans in de vele interieurwinkels. Ook de boetieks zijn vaak van jonge veelbelovende ontwerpers of stylistes, want de grote merken, zoals in elders in de stad zul je hier weinig vinden. Dat is de reden voor mijn enthousiasme; deze wijk is zo anders dan het centrum en er omheen. Naast Palermo Soho ligt de wijk Palermo Hollywood, ook hier vind men veel winkeltjes en restaurants.