Home » Buenos Aires » Palermo

Palermo

Palermo is verdeeld in “Palermo Chico”, “Palermo Viejo” (of alleen Palermo) en andere nieuwe namen als “Las Cañitas”, “Palermo Hollywood” en “Palermo Soho”, waar veel restaurants, pubs, café’s en boetiekjes zijn gevestigd.

Palermo is de grootste wijk in Buenos Aires Stad en ook de wijk met de meeste parken, bossen en pleinen. In de 16e eeuw bestond het uit een groot veld met fruit en een wijngaard, eigendom van Juan Dominguez Palermo, waaruit de naam voortkomt.

Palermo Chico” (Klein Palermo) is bekend om zijn residentiele huizen en herenhuizen tussen Av. Figueroa Alcorta en Av. del Libertador. Palermo park is een geliefde wandelzone voor de “porteños” (burgers van Buenos Aires). U kunt een bezoek brengen aan het Ecoparque, de exotische Japanse tuin, het bekende Planetarium, de Hippodroom, het Polo stadion, de oude, mooie Botanische tuin en de Vissersclub.

 

PLAZA ITALIA

Plaza Italia ie een plein gelegen naast de Av. Santa Fé tussen Darragueyra en Thames. Het standbeeld van Generaal Jose San Martin staat in het midden van het plein. Er zijn bankjes in de schaduw van de bomen om even uit te rusten. Vele inwoners en toeristen komen hier om af te spreken, omdat het centraal gelegen is  in de nabijheid van  bezienswaardigheden en restaurants. 

Metro Lijn D (groen) Station Plaza Italia

 

BOTANISCHE TUIN / KRUIDENTUIN
Ontworpen en gebouwd door architect Carlos Thays in 1891. Er zijn 8000 verschillende plant soorten vanuit de hele wereld. De botanische tuin heeft een oppervlakte van 8 hectares met een grote kas, de Botanische School en het Centrum voor Technische documentatie.

Openingstijden:

Maandag t/m zondag van 08:00 uur tot 18:45 uur.

Gratis toegang.

Metro Lijn D (groen) Station Scalabrini Ortiz of Plaza Italia

Currachaga 2404

 

ECOPARQUE (DIERENTUIN VAN BUENOS AIRES)
Gesticht door president Sarmiento in 1874 en werd later geprivatiseerd in 1990. Bestaat uit een opervlakte van 18 hectares en kent meer dan 2500 dieren van 350 verschillende soorten. Interessante bouwkunst van de paviljoens, genoemd naar de afkomst van de dieren die daar wonen. Op dit moment ondergaat de dierentuin een grote renovatie en heet nu Ecoparque. Het park is geopend voor het publiek, maar er zijn nog werkzaamheden.

Av. Sarmiento 2601

ECOPARQUE

FACEBOOK ECOPARQUE

Een grote renovatie gaat de dierentuin veranderen in Ecoparque

 

PALERMO PARK (PARQUE TRES DE FEBRERO)
Het park is de “long” van de stad. Een park van 50 hectares groot met drie meren. U kunt hier het volgende bezoeken: Plaza Holanda met de rozentuin , de brug, de dichterstuin met beelden van bekende schrijvers, de “Patio Andaluz”, een kado van de stad Sevilla uit Spanje (1929). U kunt ook varen op de meren in een kleine boot of een waterfiets.
Een mooie gelegenheid om uit te gaan. Op zaterdag en zondag maken veel Argentijnen gebruik van het park en het is dan ook gezellig druk. Een volle dag is nodig om het park eer aan te doen.

Av. Casares en Av. Del Libertador

Plaza Holanda rozentuin

Patio Andaluz

 

PLANETARIO DE BUENOS AIRES, GALILEO GALILEI
Gebouwd in 1966 door de architect Jan de Enrique en geopend voor het publiek in 1968. Er is een koepeldak van 20 meters, ontworpen ten behoeve van educatieve films over sterrenkunde. De koepeldak heeft de vorm van een planeet, waarin deze films worden geprojecteerd. U kunt tot 8900 specifieke sterren, sterrenbeelden en nevelsterren zien. In 2011 is de buitenkant voorzien van led-verlichting en dat is in de avond een prachtig schouwspel. De binnenkant is gerenoveerd in 2012 met nieuwe stoelen en een nieuwe projector. Het commentaar bij de films is echter alleen in het Spaans. 

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van 9:30 tot 17:00.

Zaterdag en zondag van 12:00 uur tot 19:30 uur.

Maandag gesloten.

Toegang: AR$ 120.

Av. Sarmiento en B. Roldán.

PLANETARIO GALILEO GALILEI

FACEBOOK PLANETARIO GALILEO GALILEI

 

HIPÓDROMO ARGENTINO DE PALERMO

Voor liefhebbers van paardenraces is de ' Hipodromo Argentino de Palermo ' (de belangrijkste renbaan van Argentinië) zeker een bezoekje waard. Als u  in  november in Buenos Aires bent, kunt u zelfs  de belangrijkste gebeurtenis van de race-kalender  mee maken, de ' Gran Premio Nacional ',  ook wel bekend als de ' Argentijnse Derby. De paardenraces worden bezocht door alle soorten mensen, waaronder veel gezinnen, die genieten van een dag in de zon. Deze prachtige renbaan werd ingehuldigd op 7 mei 1876,  een paard genaamd Resbaloso won de eerste race, bekeken door 10.000 toeschouwers. De hoofdingang en de tribune werden gebouwd in 1908, met een capaciteit van 2.000 toeschouwers, door een Franse architect genoemd Faure Dujarric.  De hoofdingang werd gebouwd in de art nouveau stijl. De Hipódromo is particulier eigendom sinds 1992.  Binnen het  gebouw staan meer dan 2000 speelautomaten. Er zijn divers restaurants en een sportbar. Een deel van de Hipódromo is 24 uur per dag open, 365 dagen per jaar. De Argentijnse equivalent van de Derby heet de 'Gran Premio Nacional; , deze race vindt plaats op een zaterdag in  november. De eerste derby vond plaats in 1884. De beste paarden van Argentinië gaan van start, voor de eer en om de beste van het land te worden. Een bijzondere gebeurtenis is de prestatie van het volkslied voor deze belangrijke race door de Granaderos, het Argentijnse Horse Regiment, opgericht door generaal San Martin,  de belangrijkste Argentijnse  held van de onafhankelijkheid. Toegang tot de Hipódromo heeft verschillende kosten, afhankelijk van de dag dat u gaat en het belang van de race. De races beginnen rond de middag en een programma kunt u vinden op de website van de Hipódromo. Ga naar turf en u vindt het programma.

Avenida del Libertador 4100, tussen Avenida Dorrego en Olleros

 

CAMPO ARGENTINO DEL POLO

De Campo Argentino del Polo (Argentijnse Polo grond), beter bekend als "de kathedraal van Polo, is een multifunctioneel stadion in Palermo. Het wordt momenteel voornamelijk gebruikt voor polo, pato en hockey. Het stadion is geopend in 1928 en de capaciteit is maximaal 30.000 toeschouwers.  Het is gelegen aan de Av. del Libertador tegenover het Hipódromo. De Campo Argentino del Polo is de thuisbasis van het Campeonato del Polo, de belangrijkste gebeurtenis van polo in de wereld en wordt hier gehouden sinds 1928. Het wordt georganiseerd door de Asaciacíon Argentina de Polo. De Campo Argentino werd opgericht op de grond waar het stadion van  de Sociedad Sportiva Argentina was gevestigd sinds haar oprichting in 1899 tot de onteigening van de regering van Argentinië in 1914. Het nationale leger nam het stadion over. Na het nemen van het land, bouwde het leger twee polovelden (bekend als "canchas 1 en 2"). De Campo Argentino del Polo werd officieel geopend op 27 oktober 1928, met een wedstrijd tussen  een burgelijk en een militaire team (respectievelijk genaamd "Civiles" en "Militares"). Het leger verhuurt het Campo Argentino del Polo  sondsdien aan de Argentijnse Polo vereniging. In 1978 werd de Campo Argentino del Polo de locatie voor alle wedstrijden van de Wereldcup wedstrijden van het hoeckey, gewonnen door Pakistan.  Zeven hockey velden werden speciaal aangelegd op de canchas 1 en 2 voor deze gelegenheid. Het stadion wordt ook gebruikt voor concerten.  Zo traden o.a. Oasis, Shakira. R.E.M., Luciano Pavarotti, Phil Collins en vele anderen hier op.

Av. del Libertador (hoek Av. Dorrego)

AAPOLO

Pato

 

JARDÍN JAPONES
De Japanse tuin werd een jaar of 30 geleden door de Japanse gemeenschap geschonken aan Buenos Aires. Op loopafstand is het een eilandje van rust in de drukke stad. 

Openingstijden:

Maandag t/m zondag van 10:00 uur tot 18:00 uur. 

Toegang: AR$ 120.

Av. Figuera Alcorta en Av. Caseras.

JARDÍN JAPONES

 

MUSEO EVITA
Vlakbij de botanische tuin is het Evita Museum gevestigd. Het museum toont de verschillende periodes van Evita Perons leven vanaf haar geboorte in 1919 tot haar overlijden in 1952.

Openingstijden:

Dinsdag t/m zondag van 11:00 uur tot 19:00 uur. 

Maandag gesloten.

Toegang: AR$ 90

Lafinur 2988

MUSEO EVITA

 

MALBA MUSEUM
Met een indrukwekkende vaste collectie en een continue stroom van nieuwe en spannende tijdelijke tentoonstellingen is het "Museo de Arte Latinamericano de Buenos Aires (MALBA) een must voor kunstliefhebbers, die een bezoek brengen aan de stad. Sinds de oprichting in 2001 zet het museum zich in voor het behoud, de verspreiding en de integratie van de moderne hedendaagse Latijns-Amerikaanse kunst.

Openingstijden:

Donderdag t/m maandag van 12:00 uur tot 20:00 uur.

Woensdag van 12:00 uur tot 21:00 uur.

Dinsdag gesloten. 

Toegang: AR$ 140, behalve woensdag dan is de toegangsprijs AR$ 70.

Av. Figuera Alcorta 3415

MALBA

 

PARQUE LAS HERAS

Tussen Alto Palermo en Palermo Norte ligt het Parque Las Heras. Hier stond ooit de gavangenis van Buenos Aires. De buurtbewoners komen hier op een mooie dag  genieten van de zon,  hun hond uitlaten of om op een bankje te zitten. Het is een van weinige parken van Buenos Aires waar geen hek om heen staat. Het park is recent gerenoveerd en de buurtbewoners hebben actie gevoerd, zodat er geen hek om het park kwam. Overdag is het druk in het park en men heeft ook meer verlichting aangebracht. Toch is het af te raden 's nachts door het park te lopen.

Parque Las Heras 

Ecobici Estación 9 Parque Las Heras

 

PALERMO SOHO
Palermo Soho is dé uitgaanswijk voor modieus Buenos Aires, hier zijn de meest hippe en trendy restaurants en de leukste winkeltjes van de stad. Hier komen genieters, hier experimenteren jonge talentvolle mensen met nieuwe restaurants of exposeren in art galeries, aankomende (top)designers krijgen er een kans in de vele interieurwinkels. Ook de boetieks zijn vaak van jonge veelbelovende ontwerpers of stylistes, want de grote merken, zoals in elders in de stad zul je hier weinig vinden. Deze wijk is zo anders dan het centrum en er omheen. Naast Palermo Soho ligt de wijk Palermo Hollywood, ook hier vind men veel winkeltjes en restaurants.

 

CLUB DE PESCADORES

De vissersclub van Buenos Aires is gelegen aan de oevers van de Rio de la Plata aan de Costanera Norte.  De club werd opgericht in 1903 aan de oude pier van een Frans bedrijf dat per boot kolen bracht naar Buenos Aires en vandaar werden de kolen overgeladen in treinwagons. Later stopte het Franse bedrijf met het transport en raakte de pier in verval. De vissers die elkaar bij de pier ontmoeten, besloten de pier te repareren en bouwde er een klein onderkomen om hun spullen onder te brengen. Tijdens een storm op 10 augustus 1905 werd de pier door een zware storm vernietigd. De vissers gingen door met hun activiteiten en in 1926 kwam er een plan om een nieuwe pier te bouwen. Het plan werd goedgekeurd in 1928 en in 1930 was de nieuwe 500 meter lange pier gereed. Het huidige gebouw op de pier is ontworpen door José N. Quarino en officieel geopend op 16 januari 1937 in bijzijn van de toenmalige president General Augustin P. Justo. In 2001 werd het een nationaal historisch monument. De pier is 24 uur per dag en het gehele jaar geopend, zodat er zowel overdag als tijdens de nacht gevist kan worden. In het gebouw is een restaurant  "El Muelle" gevestigd.

Av. Rafael Obligado 1425

CLUB DE PESCADORES

FACEBOOK CLUB DE PESCADORES

EL MUELLE

FACEBOOK  EL MUELLE