Home » Reisinformatie » Veiligheid

Veiligheid

NAAR WELK GEBIED KUNT U BETER NIET REIZEN IN ARGENTINIË?
Argentinië is een redelijk veilig land, zeker in vergelijking met andere Zuid-Amerikaanse landen. Er zijn geen specifieke onveilige regio’s in Argentinië, zoals tijdens alle vakanties en reizen moet u waakzaam zijn.

WAAR MOET U EXTRA VOORZICHTIG VOOR ZIJN IN ARGENTINIË?
Zakkenrollers zijn waarschijnlijk het grootste veiligheidsprobleem waar u tegen aan zult lopen. Vooral in de grote steden moet u blijven opletten. Busterminals en treinstations zijn plekken waar u extra goed op uw spullen moet letten. Vermijd ook als het donker is de parken en neem de straten die goed verlicht zijn en waar veel mensen lopen. Het beste is 's-avonds een taxi te nemen naar uw bestemming en waardevolle spullen (mobiele telefoon) niet mee te nemen.
Ook in de wijk La Boca van hoofdstad Buenos Aires is een plek waar veel diefstal voorkomt. Sommige reisgidsen adviseren om de wijk alleen per taxi te bezoeken. Dit is wellicht wat overdreven. Maar neem liever geen waardevolle spullen mee als u bijvoorbeeld het beroemde Boca stadion bezoekt.
Daarnaast worden reizigers soms opgelicht. Argentijnen doen zich bijvoorbeeld voor als Europeanen in nood. Ze vragen om geld en beloven het terug te betalen. Trap hier niet in.

WAT ZIJN DE ALARMNUMMERS IN ARGENTINIË?
Ambulance: 107

Politie: 101

Brandweer: 100