Home » Buenos Aires » Tigre

Tigre

Tigre is een stad, gelegen in het noorden van Groot Buenos Aires, op 28 km ten noorden van Buenos Aires stad. Tigre ligt aan de Paraná Delta en is een balanrijke toeristische en weekend atractie, gemakkelijk te bereiken met de bus, trein en de de schilderachtige Tren de la Costa (trein van de kust). De stad ligt op een eiland gecreërd door een aantal kleine beken en rivieren en is opgericht in 1820. De naam is afgeleid van de "tigres" of jaguars die er voor kwamen. Het waren de Europeanen, die de haven ontwikkelde om hout en fruit te brengen van de delta naar de havens stroomopwaarts op de Paraná rivier. De "Puerta de Fruitos" is nu een ambachtelijke markt, gelegen in de oude fruitmarkt aan de rivier. Het Maritiem Museum is hier ook gelegen. Langs de rivier vindt u antiekwinkels, restaurants, café's, het casino en het Parque de la Costa (een pretpark). Tigre is ook het startpunt voor een bezoek aan de Paraná delta. U kunt boottochten maken door de delta over de de onderling verbonden rivieren en beken. Passagiersboten, watertaxi's en veerboten zorgen voor het openbaar vervoer in de delta.

VERVOER NAAR TIGRE
Er gaan 2 spoorlijnen naar Tigre:
-Rechtstreekse lijn vanaf het treinstation Retiro. Verblijft u in Palermo, dan kunt u ook opstappen op station Belgrano C. De duur van de treinrit is ongeveer 50 minuten.
-De Mitre Line en daarna met de Tren de la Costa.
Vanaf treinstation Retiro naar Bartalome Mitre station, met aansluiting op Maipú station van de Tren de la Costa. U kunt ook bus 152 nemen naar Mitre station en dan de Tren de la Costa.
De duur van de treinrit is ongeveer 30 minuten.
Bus 60 gaat ook naar Tigre, maar de reistijd is anderhalf uur.

http://tigre.gov.ar/

http://trendelacosta.com.ar/