Home » Reisinformatie » Reisbenodigdheden

Reisbenodigdheden

WAT VOOR BAGGAGE NEEMT U MEE NAAR ARGENTINIË?
De voorbereiding begint met het kiezen van een geschikte koffer of tas. Bij het maken van een korte reis, neemt u alleen handbagage mee. Let op dat er strenge regels gelden voor het formaat en gewicht van uw (hand)bagage. De IATA normen vormen de standaard, maar iedere luchtvaartmaatschappij heeft haar eigen variant. Wanneer uw bagage niet aan de gestelde eisen voldoet, loop u kans flink bij te moeten betalen.

HOE PAKT U SLIM IN VOOR ARGENTINIË?
Maak ruim voor vertrek een lijstje met spullen die u echt nodig hebt. Een wereldstekker is op veel bestemmingen noodzakelijk. Ruimte besparen doet u door kleding in een vacuüm kofferzak te verpakken en door shampoos en crèmes in kleine hoeveelheden mee te nemen in reisflesjes. Met een bagageweegschaal voorkomt u overbagage door voor de vlucht uw koffer te wegen en beter in te pakken.

HOE VOORKOMT U SCHADE EN DIEFSTAL IN ARGENTINIË?
Een goede reisverzekering is geen garantie dat er niets met uw eigendommen gebeurt. Gaat u kajakken, raften, surfen of een andere watersport beoefenen? Zorg dat elektronische items worden beschermd in waterdichte hoezen. Een paspoorthoesje beschermt uw paspoort en maakt het belangrijkste reisdocument meteen herkenbaar in uw tas. Wees altijd alert op diefstal. In een hostel of nachttrein is een bagageslot geen overbodige luxe. Verdeel uw bagage met reisgenoten over verschillende tassen en zorg voor kopieën van belangrijke papieren als paspoort en verzekering. Gebruik gesloten bagagelabels en laat uw spullen nooit onbeheerd achter.

HOE GAAT U GEZOND OP REIS NAAR ARGENTINIË?
Laat u vooraf goed informeren over de reisbestemming en kijk extra kritisch naar gebieden waar Malaria of Dengue heerst. Zorg altijd voor voldoende anti-insectproducten in uw EHBO setje.

HOE REIST U CONFORTABEL NAAR ARGENTINIË?
Lange vliegreizen zijn erg vermoeiend, maar er zijn genoeg tips om het aangenamer te maken. Zorg voor genoeg vermaak zoals een boek, muziek ofeen film kijken. Drink veel water tijdens de vlucht, kleed uzelf warm en pas u zo snel mogelijk aan aan het dagritme van de tijdzone waarin u landt. Om tijdens de vlucht zoveel mogelijk slaap te pakken, mogen eventueel een nekkussen, slaapmasker en oordopjes natuurlijk niet in uw handbagage ontbreken. Om te zorgen dat u deze spullen niet kwijt raakt, vervoert u alles in een speciale reis toilettas.