Home » Buenos Aires » Restaurants

Restaurants 

Op culinair gebied heeft Buenos Aires een enorme verscheidenheid te bieden aan restaurants en eetegelegenheden. Het zijn al lang niet meer alleen de parillas waar u kunt aanschuiven voor een flink stuk vlees. Vandaag de dag zijn ook de buitenlandse keukens goed vertegenwoordigd in de stad en kunt u er uitstekende gerechten verkrijgen om uw smaakpupillen optimaal te doen opleven.

 

LITTLE ROSE
De afgelopen jaren is sushi de nieuwe hit geworden in Buenos Aires en op allerlei plaatsen worden sushi restaurants uit de grond gestampt. Een van de eerste is Little Rose, daar waar sushi nog echt een sushi is waar je je vingers bij af moet likken. Een uitstekende keuken waar aandacht wordt besteed aan de kleinste details. Het restaurant is helemaal in het zwart en heeft een verfijnd interieur wat sjiek en stylish te noemen is. Een must voor een avond heerlijk tafelen.

Armenia 1672 (Palermo Soho)

LITTLE ROSE

 

LA BRIGADA
Een klassieker onder de parillas en misschien wel een van de betere restaurants voor een authentieke avond Argentijns vlees eten. De steaks die je hier op je bord krijgt zijn tot ver buiten de landsgrenzen bekend en veel internationale beroemdheden hebben zich hier laten verwennen door de obers, die driftig heen en weer lopen om ieder op tijd van allerlei lekkernijen te voorzien.

Estados Unidos 465 (San Telmo)

LA BRIGADA

 

GREEN BAMBOO
Gevestigd in een prachtig pand in Palermo is Green Bamboo een van de insider geheimen van Buenos Aires. Een uitstekende Vietnamese keuken die in de rest van Argentinie zijn gelijke niet kent. De meerdere malen bekroonde barmannen weten ook ieder gerecht van speciaal op maat gemaakte cocktails te voorzien die u meevoeren naar plaatsen die eigenlijk alleen in films bestaan.

Costa Rica 5802 (Palermo Hollywood)

GREEN BAMBOO

 

CABAÑA LAS LILAS
Vlees wordt hier tot een hoger niveau gebraden. Dat dit restaurant geen reclame hoeft te maken wordt duidelijk zodra u er binnen komt. Alle tafels zijn gevuld en de obers lopen af en aan. De service is uitstekend en over het menu valt niet te twisten. Las Lilas staat ver buiten Argentinie bekend als het beste steak restaurant van de stad en dat is niks teveel gezegd. De prijzen zijn er ook naar, dat moet er bij gezegd worden, maar als u zich een keer goed wilt laten verwennen met uitzicht op de haven, schuif dan gewoon een keertje aan.

A.M. de Justo 516 (Puerto Madero)

LAS LILAS

 

BRASSERIE  PETANQUE
Buenos Aires wordt ook wel eens het Parijs van Zuid Amerika genoemd en wie zich qua smaak ook graag daar wil bevinden doet er goed aan om eens bij Petanque binnen te stappen. Dit pitoreske restaurant heeft een overbaat aan heerlijke Franse gerechten op de kaart staan die vakkundig worden bereid door een eveneens Franse kok.

Defensa 596 (San Telmo)
PETANQUE

 

SIPAN RESTAURANT
Een aantal jaren geleden werd het eerste Sipan restaurant opgezet in hartje centrum van Buenos Aires. Een fusie van verschillende Peruaanse gerechten die naast smaakovertreffend, ook een lust voor het oog zijn. In de piscobar die er naast gelegen is kunt u uitstekende cocktails gebasseerd op Peru’s nationale drank proeven. Inmiddels zijn er ook restaurants geopend in de wijk Palermo en het hippe Punta del Este in Uruguay.

Uriarte 1648 (Palermo)

SIPAN

 

EL DESNIVEL
Voor wie de Argentijnse steak wil proberen in een echte huiskamer sfeer doet er goed aan om Desnivel te bezoeken. In het restaurant is het een drukte van belang en dat is al vele jaren zo. Rechtstreeks van de grill naar je bord, biedt Desnivel de complete selectie van Argentijns vlees voor hele degelijke prijzen en een bijzondere sfeer.

Defensa 855 (San Telmo)

 

IL BALLO DEL MATTONE
Wat begon als een klein huiskamertje waar verschillende Italiaanse pasta’s werden uitgeserveerd is inmiddels uitgegroeid tot een waar imperium. Inmiddels zijn er drie aan elkaar gelieerde restaurants te vinden waar een uitmuntende menukaart vol Italiaanse gerechten wordt aangeboden. Naast een restaurant funcioneren de Ballo’s ook als gallerie waar Argentijnse kunst te zien is en zijn er geregeld live optredens van uiteenlopende artiesten. En mocht de ene vol zitten, dan zijn het vaak slechts een paar meter lopen naar de volgende van de keten, elk uniek in zijn aankleding en gerechten, maar bijzonder smakelijk.

Goritti 5737 Gorriti 5893 Gorriti 5936  (Palermo)

IL BALLO DEL MATTONE

 

LA BISTECCA
Voor degenen die uitgehongerd in Buenos Aires aankomen is La Bistecca misschien wel de beste plaats om uw maag te vullen. Gelegen aan het water in het sjieke Puerto Madero is dit een restaurant waar u voor een vast bedrag tegoed kunt doen aan een overdaad aan heerlijke gerechten. Eindeloze buffetten met salades, vleeswaren, antipasta, maar ook een uitgebreide grill, verse pasta’s, soepen en desserts. Zowel ’s middags als ’s avonds geopend en een locatie waar u geen spijt van zult krijgen en alleen met een voldaan gevoel weer naar buiten zult gaan. (La Bistecca is een onderdeel van La Parolaccia)

Alicia Moreau de Justo 1890 (Puerto Madero)

LA BISTECCA

 

VELVET
Velvet is een bekend restaurant bij de plaatselijke bevolking en u zult hier bijna geen toeristen zien. Het restaurant heeft een groot overdekt buitenterras. De gerechten zijn groot en worden vaak door meerdere personen gedeeld. U kunt hier voor een redelijke prijs prima dineren.

J. Salgero 1807 (Palermo)

 

SARKIS

Sarkis is een razend populair Armeens restaurant in Palermo en voor zeer goede reden. Het is goedkoop, de porties zijn overvloedig  en belangrijker nog;  het eten is prima. Dankzij een grote Armeense gemeenschap in Buenos Aires, zijn er een aantal restaurants in de omgeving van Palermo,  dat  heerlijk  Griekse/Midden-Oosterse eten serveren. Te oordelen naar de wachtrij buiten bij Sarkis elke nacht, wordt het algemeen beschouwd als een van de betere.

Thames 1101 (Villa Crespo)

FACEBOOK SARKIS

 

DON JULIO
Dit restaurant heeft een van de beste biefstukken van de wijk Palermo. Er is altijd een goede ambiance en een prima service. Dit restaurant heeft een goede wijnkaart en een terras.

Guatemala 4691 (hoek Gurruchaga) (Palermo Soho)

 

LA CABRERA

La Cabrera is een traditioneel Argentijns restaurant, dat gespecialiseerd is in het beroemde gegrilde vlees van het land. Het menu biedt ook pasta's, salades en andere vegetarische gerechten. Dit populaire restaurant heeft bijna altijd een wachtlijst, dus reserveren is aan te bevelen.

 

HARD ROCK CAFÉ
Zoals veel wereldsteden heeft ook Buenos Aires sinds 1995 een Hard Rock Café. De bekende hamburgers en spare-ribs worden ook hier geserveerd. Sinds juli 2019 is een nieuw Hard Rock Café geopend in Puerto Madero. Het is het vierde Hard Rock Café van Buenos Aires. Op de beide vliegvelden van Buenos Aires zijn ook vestigingen.

Av. Pueyrredón (hoek Av. Libertador) (Buenos Aires Design, Recoleta)

Av. Alicia Moreau de Justo 192 (Puerto Madero)

HARD ROCK CAFÉ

Hard Rock Café Puerto Madero

 

EL CUARTITO
El Cuartito (kleine kamer) is een van de populairste, traditionele pizza restaurants van Buenos Aires. Het restaurant opende haar deuren in 1934 en hangt vol met oude Argentijnse filmposters, tango en voetbal memorabilia. Naast pizza's is het ook gespecialiseerd in empanadas. Het kan erg druk zijn in dit restaurant en de kans is groot dat u moet wachten, voordat er een tafel vrij is.

Talcahuano 937 (Recoleta)

 

EL PALACIO DE LA PAPA FRITA

Een andere klassieker, dit populaire etablissement is voor een lange tijd een vaste favoriet in de Corrientes theater en Cinema district. Sinds 1952, het is serveren sappige steaks van de uitvoerkwaliteit BIFE de chorizo, zeven-rib Asado de Tira en heerlijke souffle gebakken aardappelen, opgeblazen als zeppelins! (het geheim is blijkbaar de manier waarop de aardappel wordt gesneden, en frituren ze op drie verschillende temperaturen).

Arturo Frondizi, Arturo Umberto Illia, Celia Cruz, Ástor Piazzola, Luis Aguilé en Julio Iglesias zijn een paar van de beroemde namen te hebben sierde de tafels hier. Andere gerechten op het menu zijn culinaire relikwieën zoals groente buñuelos, runderschnitzels a La Romana, suprema a la Maryland, broodpudding en geflambeerde pannenkoek met rum.

Av. Corrientes 1612

FACEBOOK EL PALACIO DE LA PAPA FRITA

 

TACO BOX
Taco Box is een keten van Mexicaanse restaurants. Er is een vestiging in Palermo met een buitenterras. De restaurants zijn voornamelijk populair bij jongeren. Het eten en de prijzen zijn redelijk.  

Peña 2893 (Recoleta)

Soler 5581 (Palermo Hollywood)

TACO BOX

 

BAKANO
Er zijn 4 Bakano restaurants in Buenos Aires. De vestiging in Palermo heeft een buitenterras en bij de bovenverdieping een dakterras. Het zijn restaurants voornamelijk voor pizza en bier, maar er zijn ook calzones en empanadas. De kwaliteit van het eten is goed en de prijzen redelijk.

Cerviño 3496 (hoek Paunero) (Palermo)

BAKANO

 

ROMARIO
In 1989 opende de eerste Romario haar deuren. Inmiddels zijn er 9 vestigingen en is Romario een van de meest populaire pizzeria's van Buenos Aires. De restaurants zijn zeer populair bij de plaatselijke bevolking en het is er altijd druk. Dit komt ook door de redelijke prijs en de uitstekende kwaliteit.

Cabello 3700 (hoek Ugarteche) (Palermo)

ROMARIO

NEW INSIDE

New Inside is een Gay Resto-Bar.  Er is een dinermenu, maar de stripper  en  het tafel entertainment dat begint om middernacht is misschien wel het hoofdgerecht.

José Antonio Cabrera 4014 (Palermo)

FACEBOOK NEW INSIDE

BABIECA

Babieca is net als bar El Olmo rond middernacht een verzamelplaats voor gays, die daarna het uitgaansleven in duiken. Dit restaurant serveert pizza's en pasta en heeft een terras aan de straat. Het restaurant  is gelegen aan de Av. Santa Fé en is 24 uur geopend.

Santa Fé 1898 (hoek Riobamba)

BABIECA