Home » Buenos Aires » Winkelen

Winkelen


Winkelen in Buenos Aires doet u niet in een paar uurtjes. Er zijn duizenden winkels en u kunt winkelen tot u erbij neervalt.

Belangrijke winkelstraten
Calle Florida
In het centrum vindt u deze autovrije winkelstraat. Het is een drukke winkelstraat met allerlei winkels en straatverkopers. Het is hier niet rustig winkelen en u wordt voordurend aangesproken door mensen, die u naar een winkel willen lokken of naar een tangoshow. Ook hoort u constant "cambio", dit betekent dat deze mensen dollars en euro's willen wisselen voor Argentijnse peso's. Zie reisinformatie: geldzaken

Av. Santa Fé
Dit is de langste winkelstraat van Buenos Aires en is gelegen tussen Av. 9 de Julio en Av. Scalabrina Ortez. Hier vind men kleding, schoenen, accessoires etc. voor alle smaken, stijlen en budgetten.

El Alteneo boekwinkel
Aan de Av.Santa Fé 1860 staat een groot theater dat is omgebouwd tot boekwinkel. Veel van het voormalige Teatro Grand Splendid is nog in takt: van de balkons, tot de geschilderde ornamenten en zelfs de gordijnen. Het podium doet nu dienst als café en waar vroeger het publiek zat staan nu boekenkasten. Grand Splendid was het theater van de Joodse pionier Max Glücksmann. In de jaren twintig groeide Glückmann uit tot een cultureel magnaat: hij was de eerste die naast de muzikanten ook de schrijvers contracteerde. Ook produceerde hij stomme films. Ondanks zijn monopolies werd hij mateloos populair, vooral omdat hij gul was met royalties. En dat in een tijd tussen de twee wereldoorlogen waarin Argentinië economisch tot grote hoogte steeg. In 1919 opende het theater Grand Splendid haar deuren, ontworpen door twee megalomane Argentijnse architecten en gedecoreerd met fresco’s en beelden van Italiaanse kunstenaars. In 1924 begon Glücksmann het radiostation Radio Splendid in het theater en eind jaren twintig werd het theater omgebouwd tot bioscoop. Begin 2000 werd het theater gekocht door de uitgeverij Ateneo. De stoeltjes van de bioscoop verdwenen en overal werden boekenkasten neergezet. Jaarlijks lopen er nu een miljoen bezoekers door de winkel. In 2008 was de boekwinkel volgens The Guardian de tweede mooiste boekwinkel ter wereld na Selexyz-Dominicanen in Maastricht.

San Telmo
Rond Calle Defensa vind men allerlei antiekwinkeljes. Ook de overdekte markt is hier te vinden met nog meer antiek en een afdeling met groente en fruit. Raadpleeg de website San Telmo markt

Once
In deze buurt (omgeving Av. Corrientes) vind men goekope kleding en allerlei hebbedingetjes.
Palermo Viego
In deze buurt en in Palermo Soho en Hollywood vind men hippe en moderne winkels van bekende ontwerpers en beginnende Argentijnse ontwerpers.

Winkelcentra
In Buenos Aires zijn diverse kleine en grote winkelcentra. Vaak vind men dezelfde winkels in deze winkelcentra, zijn er restaurants en een bioscoop.


Galerías Pacifico
Dit winkelcentrum is gelegen in het centrum op de hoek van Calle Florida en Av. Cordoba. Het is klassiek ingericht en de plafonds zijn prachtig geschilderd door Argentijnse kunstenaars. Er is een enorme variëteit aan winkels en wordt door zowel lokalen als toeristen veel bezocht.
Raadpleeg de website Galerías Pacifico. Calle Florida (hoek Av. Cordoba)


Patio Bullrich
Dit is het meest exclusieve en stijlvolle winkelcentrum van de stad. Dit prachtige gebouw is ontworpen door de architect Juan Waldorp en is gebouwd in 1867. Het werd gebruikt als veilinghuis voor rundvee en volbloedpaarden. Het winkelcentrum is eigendom van de familie Bullrich en werd geopend in 1988 en uitgebreid in 1995. Naast de diverse winkels vind men hier ook restaurants en en bioscoop. Raadpleeg de website Shopping Bullrich. Av. Libertador 750


Abasto Shopping
Dit moderne winkelcentrum was voorheen een markt. Het werd gebouwd in 1934 en omgebouwd tot winkelcentrum in 1998. Er zijn vele winkels met kleding, sportkleding accessoires etc., maar ook merken als Lacroix, Dior en Yves saint Laurent zijn hier te vinden. Op de bovenste verdieping vind men de restaurants en de fastfoodrestaurants. Er is ook een "amusementpark" voor kinderen en een bioscoop. Raadpleeg de website Abasto Shopping. Av. Corrientes 3247.
Alto Palermo
Dit winkelcentrum in het hart van Palermo werd geopend in 1990. De grote nationale en internationale merken (Calvin Klein, Zara, Dior etc.) zijn hier te vinden. Er is een bioscoop en op de begane grond vindt u een Starbucks. Raadpleeg de website Alto Palermo Shopping. Av. Santa Fé 3253.


Paseo Alcorta
Dit winkelcentum ligt in de wijk Palermo en opende in 1992 haar deuren. Er zijn 122 winkels van o.a. Lacoste, Zara, La Martina etc. Op de bovenste verdieping is een foodcourt met diverse restaurant en een speelplek voor kinderen. Er is ook een dakterras met ligstoelen met een prachtig uitzicht. Op de begane grond is een supermarkt van Carrefour. Raadpleeg de website Paseo Alcorta. Jerónimo Salguero 3172.


Recoleta Mall
Dit is het nieuwste winkelcentrum van de stad gelegen in de wijk Recoleta (vlakbij de begraafplaats). Het winkelcentrum is mooi en modern en geopend in 2011. Men vind hier de bekende winkels zoals Levi's, Lacoste en Rip Curl. Op de bovenste verdieping is een foodcourt met allerlei restaurants. Op de begane grond vind men een McDonald's en een vestiging van T.G.I. Friday's. Raadpleeg de website Recoleta Mall. Vincente López 2050