Home » Buenos Aires » Markten

Markten

Iedere zaterdag en zondag vindt u op pleinen en in parken diverse markten. Het zijn rommelmarkten met gebruikte kleding, gereedschappen en allerlei prullaria of markten met ambachtslieden, kunstenaars, sieraden en andere handgemaakte objecten.  Hieronder slechts enkele van deze markten.

 

FERIA DE ARTESANOS DE PLAZA FRANCIA (RECOLETA MARKT)

Bij de kramen kunt u kwalitatief hoogwaardige ambachtelijke artikelen, variërend van zilver, yerba mate kalebassen, leder, aardewerk en sieraden kopen, De markt omvat zowel traditionele als moderne producten. Er zijn ook muzikanten, hippies, acrobaten, straatartiesten en kramen met allerlei etenswaren. Op de glooiende heuvel kunt op zonnige middagen ontspannen en zittend in het gras genieten van de zon en de optredens.

Plaza Francia (bij de begraafplaats en Recoleta Cutureel Centrum)

150-200 kramen

Openingstijden:

Zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur tot zonsondergang

FERIA PLAZA FRANCIA

FACEBOOK FERIA PLAZA FRANCIA

Plaza Francia

 

FERIA DE SAN TELMO (SAN TELMO MARKT)

De markt van San Telmo is een overwegend  antiek- en rommelmarkt. Op de Calle Defensa en Plaza Dorrego vindt u straatartiesten, tangodansers en honderden verkopers. Er zijn kraampjes met empanadas, choripan en ander streetfood. Met zijn geplaveide straten, straatlantaarns, honderd jaar oude gevels is San Telmo een must see tijdens uw reis naar Buenos Aires. U kunt ook de  "Mercado San Telmo" bezoeken gelegen op Calle Defensa 961. Het is een hal met een permanente rommelmarkt en groente- en fruitmarkt. Deze markthal is geopend de hele week 10.00 uur tot 19.00 uur.

Calle Defensa naar Plaza Dorrego (San Telmo)

250-300 kramen

Openingstijden:

Zondag van 10:00 uur tot zonsondergang

FERIA SAN TELMO

MERCADO SAN TELMO

Feria San Telmo

Plaza Dorrego

Mercado San Telmo

FERIA DE MATADEROS 

De Feria de Mataderos ligt tegenover de oude Mercado Nacional de Hacienda (markt voor de veehouderij) en werd opgericht in 1986. Het is de markt waar toeristen naar toegaan, die op zoek zijn naar een echte authentieke Argentijnse markt, gemaakt door de mensen van het platteland voor de lokale bevolking van Buenos Aires. Hier vindt u ambachtelijke producten en handwerk van het platteland zoals ponchos, dekens, lederwaren en zilver. Men ervaart hier de Gaucho cultuur met wedstrijden met paarden (ringsteken), folkloristische dansen en traditionele live muziek. Er zijn ook workshops, spelletjes voor de kinderen en er worden regionale gerechten geserveerd. De markt is te bereiken met de bus, maar houdt u rekening met een reistijd van ongeveer 1 uur.

Av. Lisandro de la Torre en Av. de los Corrales (Mataderos)

350-400 kramen

Openingstijden:

Zondag van 11:00 uur tot 19:00 uur (maart t/m december), januari en februari is er géén markt.

FERIA DE MATADEROS

FACEBOOK FERIA DE MATADEROS

Feria de Mataderos

 

FERIA DE PALERMO VIEJO

Deze kleine markt bij Plaza Armenia heeft kramen met handgemaakte goederen, kleding en allerlei creatieve producten. 

Plaza Armenië, Malabia en Costa Rica (Palermo Soho)

40-50 kramen

Openingstijden:

Zaterdag en zondag  van 10.00 uur tot zonsondergang

FACEBOOK FERIA DE PALERMO VIEJO

Plaza Armenia

Plaza Armenia

 

FERIA PLAZA SERRANO
Plaza Serrano is een populaire plek in Palermo Soho, rond het plein vindt u diverse restaurants, barretjes en terrassen. Op de markt zijn er kramen met kleding, sieraden en kunst van plaatselijke kunstenaars. Er zijn ook straatmuzikanten en -artiesten.

Plaza Serrano, hoek van Serrano,  Borges en Honduras (Palermo Soho)

40-50 kramen

Openingstijden:

Zaterdag en zondag van 11:00 uur tot zonsondergang

FACEBOOK FERIA DE HONDURAS

Plaza Serrano

Plaza Serrano

 

MERCADO DEL PROGRESO

Gelegen in de wijk Caballito sinds 1889, de Mercado del Progreso is een van de meest historische voedsel markten in Buenos Aires en biedt een zeer grote verscheidenheid aan producten. Naast kraampjes die vlees, groenten, vis en zuivelproducten verkopen, zijn er bars, pizzeria's en wijnwinkels. Al met al zijn er 17 kraampjes tegenover de straat en 174 in het markt gebouw. De ruimte is drie keer groter dan toen het eerst werd opgericht, maar bewaart nog vele details van de vroege jaren en veel van de huidige standhouders zijn kleinkinderen of verwanten van de originele eigenaren. Naast voedsel worden er nog andere producten verkocht op de markt zoals kunst, decoratie en kleding. Alles in een karakteristieke markt met een metalen dak in de Parijse stijl.

Openiningstijden:

Maandag t/m vrijdag van 7:30 uur t/m 13:00 uur en 17:00 uur t/m 20:30 uur.

Zaterdag van 7:30 uur t/m 14:00 uur en 17:00 uur t/m 20:30 uur.

Zondag gesloten

Av. Rivadavia 5430 (Caballito)

MERCADO DEL PROGRESO

Mercado del Progreso

 

MERCADO DE LAS PULGAS

Deze overdekte antiekmarkt ligt in Palermo Soho op de grens met de wijk Colegiales. U vindt hier antiek en allerlei decoratieve artikelen zoals stoelen, lampen, spiegels en veel meer. Ook voor verzamelaars is hier van alles te vinden.

Av. Dorrego 1650 (Palermo Soho)

150 kramen

Openingstijden:

Dinsdag t/m zondag van 10:00 uur tot 18:00 uur.

Maandag gesloten

FACEBOOK MERCADO DE LAS PULGAS

Mercado de las Pulgas