Home » Buenos Aires » Voetbal

Voetbal

Hoewel Argentinië een katholiek land is, de echte religie in Argentinië is voetbal. Voetbal is waarschijnlijk het belangrijkste aspect van de Argentijnse cultuur en het leven in Buenos Aires. Elke zondag gaan miljoenen mensen naar het stadion om hun favoriete team te zien of ze gaan

in ieder geval de wedstrijd kijken op tv. Als u de tv in Argentinië aanzet op een zondag (en eigenlijk op elke andere dag van de week!) is het zeer waarschijnlijk dat u voetbal zult zien. Voetbal is het meest populair in Buenos Aires, maar de rest van het land deelt dezelfde passie. Op de website van de Argentijnse voetbalbond vindt u alle informatie over het Argentijnse voetbal en wedstrijden. 

http://www.afa.org.ar

In Buenos Aires zijn diverse voetbalteams die deel uitmaken van de eerste divisie van Argentinië. De meeste van hen zijn teams met veel historie en internationale bekendheid; Boca Juniors , River Plate , Velez Sarsfield, Argentinos Juniors, Atlético Huracán en San Lorenzo (het favoriete team van de huidige paus) zijn een aantal namen van de clubs in Buenos Aires. Naar een voetbalwedstrijd in Buenos Aires gaan kijken, is een ervaring die men niet snel zal vergeten. De echte show van een voetbalwedstrijd in Buenos Aires is de manier waarop het thuispubliek zingt vanaf het moment dat het spel begint tot het einde, ongeacht het resultaat van het spel, de weersomstandigheden of de prestatie van de spelers, de Argentijnse fans zijn zeer toegewijd en zullen altijd juichen voor hun favoriete team wat er ook gebeurt.
Elk Argentijnse voetbalteam heeft zijn eigen barra brava, dat is een groep van de meest toegewijde fans die volgen hun team overal waar de wedstrijden worden gespeeld, in Argentinië, Zuid-Amerika en zelfs in de hele wereld. De barra brava zijn de die-hard fans die de menigte vermaken en brengen meestal trommels en trompetten mee.
De Argentijnse competitie bestond tot 2012 uit 20 teams en in tegenstelling tot alle andere grote voetbalcompetitie in de wereld werd de competitie verdeeld in twee helften: de eerste helft, de Apertura (opening) werd gespeeld van augustus tot en met eind december, en de tweede helft, de Clausura (slot) werd gespeeld tussen eind januari en eind juni. Elk toernooi bestond uit 19 wedstrijden en had een eigen kampioen. Sinds 2012 zijn de Apertura en Clausura vervangen door Torneo Inicia en Torneo Final waarbij de winnaars om het kampioenschap speelden. Vanaf 2015 wordt er jaarlijks nog slechts één voetbalseizoen afgewerkt in de Argentijnse eerste klasse. In eerste instantie wordt er gespeeld met 30 teams, nadien wordt dat aantal verminderd tot 22 teams. Met de hervormingen wil de Argentijnse bond het hele land betrekken in de competitie. Het vorige formaat spitste zich vooral toe op de clubs uit Buenos Aires.

VOETBALTEAMS EN STADIONS IN BUENOS AIRES

BOCA JUNIORS
Boca Juniors is het grootste team in Argentinië en is bekend over de hele wereld, het is het favoriete team van Diego Maradona en hij speelde zelf ook voor Boca, andere bekende spelers zijn Riquelme (gestopt in 2014) en Palermo (gestopt in 2011).
Boca Juniors thuis stadion is La Bombonera in La Boca. Het stadion heeft een capaciteit van 60 duizend en is meestal vol bij de wedstrijden. De meest toegewijde Boca Juniors fans staan ​​bekend als "la 12" en de Xeneizes (de Genuezen), omdat het team werd opgericht door de

Italiaanse immigranten (meestal uit Genua), die La Boca bevolkten in de vroege 20e eeuw.
Het Boca Juniors stadion heet La Bombonera vanwege zijn vorm, die vergelijkbaar is met een doos bonbons. De Boca Juniors shirts waren vroeger roze tot 1906 toen Boca speelde tegen een ander team dat ook deze kleur gebruikte. Toen moesten ze de kleur veranderden van hun shirt en ze besloten bij het vaststellen van de nieuwe kleuren de vlag te kiezen van het eerste schip dat de haven binnenvoerde. Dit schip kwam uit Zweden en de kleuren werden geel en blauw.

http://www.bocajuniors.com.ar

Boca Juniors is 33 keer kampioen van Argentinië geworden.

RIVER PLATE
Hoewel Boca het meest bekende team van het Argentijnse voetbal is, het team met de langste geschiedenis is River Plate. Zij wonnen het kampioenschap 36 keer en dat is 3 keer meer dan Boca. River Plate staat bekend als het team van de rijke mensen in de stad en de fans staan

​​bekend als de Millonarios (miljonairs) in Buenos Aires. De shirts van River Plate zijn wit met een rode diagonale streep op de voorkant. Het thuisstadion van River Plate "El Monumental" is gelegen in het noorden van de stad in de wijk Nuñez. Het is het grootste stadion van Argentinië met een capaciteit voor 77 duizend mensen. De finale WK in 1978 tussen Argentinë en Nederland werd in dit stadion gespeeld.

http://www.cariverplate.com

River Plate heeft de Copa Libertadores gewonnen in 2015.

2018 River Plate wint in Madrid de Copa Libertadores door Boca Juniors te verslaan

met 3-1 na verlenging.

SAN LORENZO DE ALMAGRO

https://sanlorenzo.com.ar/

San Lorenzo won in 2014 de Copa Libertadores.

C.A. VÉLEZ SARSFIELD

http://velezsarsfield.com.ar/

C.A. HURACÁN

https://cahuracan.com/

 

Avellaneda is een stad ten oosten van Buenos Aires en maakt deel uit van Gran Buenos Aires. De stad heeft twee bekende voetbalclubs Racing Club en C.A. Independiente.

C.A. INDEPENDIENTE

http://clubaindependiente.com/

Stadions van Buenos Aires en de buitengebieden.