Home » Buenos Aires » Musea

Musea

Een bezoek aan een museum is als een trip terug in de tijd en zorgt ervoor dat u meer te weten komt over de gewoontes en tradities van bevolkingsgroepen uit het verleden. In de afgelopen jaren zijn in Buenos Aires vele plaatsen tot historische bezienswaardigheden verklaard en is een groot aantal locaties in de stad omgebouwd tot expositieruimtes en musea. Daarnaast is er een nieuwe tak opengesteld binnen het toerisme opengesteld: het openstellen van de graven en vroegere woningen van plaatselijke beroemdheden voor publiek. Er is een groot aantal musea gewijd aan de geschiedenis van Buenos Aires en Argentinië en een aantal paleontologische, architectonische en kunstmusea. Daarnaast zijn er vele galerijen en expositieruimtes waar werken van plaatselijke schilders en beeldhouwers te bezichtigen zijn.

 

MUSEO NACIONAL DE BELLAS ARTES (MNBA)
Het MNBA is een veelzijdig algemeen kunstmuseum dat een verzameling kunst van lokale Argentijnse kunstenaars herbergt. U vindt er een mix van kunststijlen die de smaken van de eigenaars en de donateurs weergeeft, zoals werken van Jackson Pollock, Rembrandt en El Greco, om er maar een paar te noemen. De meest interessante aan dit museum is de collectie uit het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw, met werken van Monet, Pissaro, Renoir, Van Gogh en Picasso. Vergeet ook de uitgebreide verzameling van de hand van Argentijnse kunstenaars niet. Dit museum mag u niet missen als je van Moderne Europese kunst houdt, en van Frans Impressionisme of Post-modernisme. Het museum bevindt zich in een oud pompstation, en heeft daardoor niet de elegante stijl van andere musea. Laat dit u er echter niet van weerhouden om naarbinnen te gaan, want in het museum zijn enkele van meest waardevolle schatten op kunstgebied te vinden. Er worden rondleidingen in het Engels en in het Spaans gegeven.

Openingstijden:

Dinsdag t/m vrijdag van 11:00 uur tot 20:00 uur.

Zaterdag en zondag van 10:00 uur tot 20:00 uur.

Maandag gesloten.

De toegangsprijs is AR$ 200, dinsdag is de toegang de gehele dag gratis en woensdag t/m zondag is de toegang gratis na 18:45 uur.

Avenida del Libertador 1473 (Recoleta)

MNBA

 

MUSEO OF LATIN AMERICAN ART OF BUENOS AIRES (MALBA)
Vanuit architectonisch oogpunt is dit een van de modernste musea in Buenos Aires, en het is bovendien een cultureel centrum dat zich wijdt aan de promotie van eigentijdse Latijns-Amerikaanse kunstenaars. U vindt hier werken van kunstenaars als Diego Rivera, Frida Kahlo en Emilio di Cavalcanti, waarmee dit een museum is dat u zeker niet mag missen. Terwijl je erdoorheenloopt zul je tevens geïnspireerd raken door schilderijen van Argentijnse kunstenaars als Antonio Berni, Xul Solar en Alfredo Guttero.

Openingstijden:

Donderdag t/m maandag van 12:00 uur tot 20:00 uur.

Woensdag van 12:00 uur tot 21:00 uur.

Dinsdag gesloten.

Toegangsprijs AR$ 140, behalve woensdag dan is de toegangsprijs AR$ 70.

Avenida Figueroa Alcorta 3415 (Palermo)

MALBA

 

MUSEO DE ARTE MODERNO DE BUENOS AIRES (MAMBA)
Dit museum werd geopend in april 1956 en heropend in december 2010. De collectie bestaat uit kunstwerken uit de twintigste en eenentwintigste eeuw.

Openingstijden:

Dinsdag t/m vrijdag van 11:00 uur tot 19:00 uur.

Zaterdag en zondag van 11:00 uur t/m 20:00 uur.

Maandag gesloten.

De toegangsprijs is AR$ 30, dinsdag is de toegang gratis.

 Av. San Juan 350 (San Telmo)

MAMBA

 

MUSEO ARTE CONTENPORÁNEO DE BUENOS AIRES (MACBA)
Dit museum is gelegen naast de MAMBA en geopend in september 2012. Er zijn diverse tentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars en een vaste collectie.

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van 11:00 uur tot 19:00 uur,

Zaterdag en zondag van 11:00 uur tot 19:30 uur.

De toegangsprijs is AR$ 100, behalve op woensdag dan is de toegangsprijs AR$ 50.

Av. San Juan 328 (San Telmo)

MACBA

 

MUSEO FORTABAT
Dit glimmende lage gebouw in Puerto Madero herbergt de privécollectie van “la grande dame” Amalia Lacroze de Fortabat. Het ruime museum werd in 2008 geopend en is vernoemd naar de oprichtster, Amalia Lacroze de Fortabat. Hier vindt u een enorme collectie werken van Argentijnse kunstenaars, maar ook werk van Warhol, Dalí, Chagall, de Bruegels en een collectie klassieke kunst.

Openingstijden:

Dinsdag t/m zondag van 12:00 uur tot 20:00 uur.

Maandag gesloten.

De toegangsprijs is AR$ 100, behalve op woensdag dan is de toegangsprijs AR$ 50.

Olga Cossettini 141 (Puerto Madero)

MUSEO FORTABAT

 

MUSEO XUL SOLAR
Dit museum wijdt zich volledig aan behoud en tentoonstelling van de Argentijnse schilder Alejandro Xul Solar. Het museum is ingericht in het huis waar hij voorheen woonde, compleet met voorwerpen, schilderijen en beeldhouwwerken uit zijn persoonlijke collectie. Er worden rondleidingen gegeven langs alle stadia van zijn kunstwerken, waarbij je tevens uitleg krijgt over andere werken van Xul Solar. Zo heeft hij bijvoorbeeld een piano ontworpen met voor iedere noot een andere kleur, en waarop iedere toets een bepaalde textuur had, om blinden de kans te geven piano te leren spelen. Ook heeft hij tien nieuwe versies van het alfabet bedacht, en heeft deze in zijn kunst verwerkt door woorden, zinnen en verhalen te schrijven met behulp van alleen zijn eigen alfabetten. Dit prachtige museum is zeker een bezoek waard, en het geeft u de kans een kijkje te nemen in het hoofd van deze zeer talentvolle en intelligente kunstenaar Xul Solar.

Openingstijden:

Dinsdag t/m vrijdag van 12:00 uur tot 20:00 uur.

Zaterdag van 12:00 uur tot 19:00 uur.

Zondag en maandag gesloten.

Toegangsprijs AR$ 60.

Laprida 1212 (Recoleta)
MUSEO XUL SOLAR

 

MUSEO DE ARTES PLÁSTICAS EDUARDO SIVORI

Het Museo de Artes Plásticas Eduardo Sívori is gespecialiseerd in Argentijnse kunst. De collectie omvat alle tendensen die deel uitmaken van de nationale kunstscène, vooral uit de eerste helft van de 20e eeuw. Het Museum dankt zijn naam aan de kunstenaar Eduardo Sívori als erkenning voor zijn fundamentele rol in de schilderkunst en gravure en voor zijn werk in het onderwijs en de stimulering van de beeldende kunst. Het Museum ligt tegenover het Rosedal-meer in het Tres de Febrero Park in het hart van de bossen van Palermo. Het werd opgericht door de toenmalige president Sarmiento en ontworpen door de Franse architect Carlos Thays, aan wie de stad dankt zijn belangrijkste landschap werken. Het museum werd officieel ingehuldigd in 1938.

Openingstijden:

Dinsdag t/m vrijdag van 12:00 uur tot 20:00 uur.

Zaterdag en zondag van 10:00 uur tot 20:00 uur.

Maandag gesloten.

Toegangsprijs AR$ 30. Woensdag gratis.

Av. Infanta Isabel 555 (Palermo)

MUSEO SIVORI

FACEBOOK MUSEO SIVORI

 

MUSEO FRAGATA PRESIDENTE SARMIENTO
Dit was het eerste schip ontworpen voor opleidingsdoeleinden. Het werd gebouwd in een Engelse scheepswerf op verzoek van de Argentijnse marine. Het schip is 85 meter lang en 13,32 meter breed met drie masten, vijfendertig zeilen en een prachtig boegbeeld die de Argentijnse Republiek afbeeldt op de boegspriet. De naam van het schip is een eerbetoon aan de oprichter van de Marine Academie. Het schip zette koers naar Buenos Aires op 12 januari 1899 en eindigde zijn eerste reis in september 1900, na het afleggen van 49.000 zeemijlen. Tegenwoordig, samen met de corbeta Uruguay, dient het als Museum van Zeenavigatie.

Openingstijden:

Maandag t/m zondag van 10:00 uur tot 19:00 uur.

Av. Alicia Moreau de Justo 980 (Puerto Madero)

MUSEO FRAGATA PRESIDENTE SARMIENTO

FACEBOOK MUSEO PRESIDENTE SARMIENTO

 

MUSEO CORBETA URUGUAY

De corbeta Uruguay is het oudste nog drijvende schip van Argentinië. Het werd gebouwd in Engeland in 1874 en de romp is gemaakt van hout met staal. Tussen 1877 en 1880 was de corbeta Uruguay het opleidingsschip van de Argentijnse Marine.  Zijn wereldberoemde prestatie vond plaats in 1903, toen onder bevel van kapitein Julian Irízar de leden van een Zweedse expeditie onder leiding van Otto Nordenskjöld werden gered tijdens een  schipbreuk in het ijs van de Zuidpool. De corbeta Uruguay vervulde ook wetenschappelijke functies, transport en ondersteuning van verschillende observatie- en studiemissies aan de Zuid-Argentijnse kusten. In 1960 werd het een museum en jaren later uitgeroepen tot nationaal historisch monument.

Openingstijden:

Maandag t/m zondag van 10:00 uur tot 19:00 uur.

Av. Alicia Moreaeu de Justo 500 (Puerto Madero)

MUSEO CORBETA URUGUAY

FACEBOOK MUSEO CORBETA URUGUAY

 

MUSEO NACIONAL FERROVIARIO (SPOORWEGMUSEUM)
Het spoorwegmuseum is gevestigd in een voormalige vrachtterminal van het Retiro
station. Hier ziet men de ontwikkeling van de spoorwegen in Argentinië vanaf 150 jaar geleden tot heden.

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van 9:30 uur tot 17:00 uur.

Zaterdag en zondag van 10:30 uur tot 18:00 uur.

De toegang is gratis.

Libertador 405 (Retiro)

 

MUSEO EVITA
In dit museum vind je een uitgebreide verzameling interessante voorwerpen die een eerbetoon vormen aan Eva (‘Evita’) Duarte Perón. Het museum opende zijn deuren in 2002, precies 50 jaar na haar dood, als eerbetoon aan haar leven, en met het doel anderen te informeren over de

invloed van Evita op Argentinië als land. In de verschillende zalen zijn fimpjes, foto’s en voorwerpen te zien die haar leven weergeven vanaf haar kindertijd en haar jeugd als actrice, en de verdere rol die ze speelde op sociaal gebied en als de ‘First Lady’ van Argentinië. Exposities laten zien hoe zij onvermoeibaar heeft gestreden voor vrouwenrechten en weeshuizen. Voor bezoekers die geen Spaans spreken, zijn kaartjes aanwezig met de Engelse vertalingen van de filmpjes. In de laatste zaal worden de gebeurtenissen getoond die leidden tot het einde van haar loopbaan, waaronder een repliek van haar dodenmasker. U kunt ook een kijkje nemen bij Evita’s graf, op de begraafplaats van Recoleta. Iedere dag is te zien hoe een stoet mensen het graf van de familie Duarte, waar ook Evita begraven is, bezoekt.

Openingstijden:

Dinsdag t/m zondag van 11:00 uur tot 19:00 uur.

Maandag gesloten.

De toegangsprijs is AR$ 90.

Lafinur 2988 (Palermo)

MUSEO EVITA

 

MUSEO DE LA CIUDAD

Het museum van de stad Buenos Aires werd  opgericht in 1968. Het  museum is gevestigd op de eerste verdieping van een oud huis. Het  beoogt de geschiedenis van de stad en haar inwoners  door middel van verschillende historische objecten en tentoonstellingen te tonen. In de verschillende kamers ziet u nog de originele meubels die behoren tot de verschillende tijdperken en een collectie  oude speelgoed.

Openingstijden:

Maandag t/m zondag van 11:00 uur tot 18:00 uur.

De toegang is gratis.

Defensa 219/223-Alsina 412 (Microcentro, Monserrat))

MUSEO DE LA CIUDAD

 

MUSEO CABILDO DE BUENOS AIRES

De Buenos Aires Cabildo is gelegen in het hart van de stad, in de wijk Monserrat omringd door andere belangrijke gebouwen van de stad. Het is uitgeroepen tot een Nationaal historisch monument in het jaar 1933, omdat het  getuige is geweest van zo veel belangrijke historische gebeurtenissen in  Buenos Aires. Het is een van de meest interessante musea om te ontdekken. Het heeft als doel het bewustzijn van het Argentijnse verleden te vergroten en het moeizame proces dat het heeft doorgemakkt. Als u een liefhebber bent van historische plaatsen dan is de Cabildo van Buenos Aires  één van die plaatsen die u niet mag missen tijdens uw bezoek aan Buenos Aires.

Openingstijden:

Dinsdag, woensdag en vrijdag van 10:30 uur tot 16:30 uur.

Donderdag van 10:30 uur tot 19:30 uur.

Zaterdag en zondag van 10:30 uur tot 17:30 uur. 

Maandag gesloten.

Calle Bolívar 65 (Microcentro, Monserrat)

MUSEO CABILDO DE BUENOS AIRES

 

MUSEO DE ARTE HISPANOAMERICANO ISAAC FERNANDEZ BLANCO
Dit museum bevindt zich in een klein, Peruaansachtig gebouw, met een tuin aangelegd in Andalusische stijl. Er zijn kunsttentoonstellingen te vinden die in chronische volgorde de geschiedenis van het Katholicisme in Zuid-Amerika te zien geven, met onder meer een afdeling die volledig gewijd is aan de Maagd Maria. Daarnaast is er een indrukwekkende verzameling Spaanse schilderijen, houtsnijwerken, zilver uit het koloniale tijdperk, barokke kunstvoorwerpen en een poppenverzameling aanwezig. Op aanvraag worden rondleidingen in het Engels gegeven.

Openingstijden:

Dinsdag t/m vrijdag van 13:00 uur tot 19:00 uur.

Zaterdag en zondag van 11:00 uur tot 19:00 uur.

Maandag gesloten.

Toegangsprijs AR$ 30, woensdag is de toegang gratis.  

Suipacha 1422 (Retiro)

MUSEO DE ARTE HISPANOAMERICANO ISAAC FERNANDEZ BLANCO

 

MUSEO HISTORICO NACIONAL
Dit is een van de oudste en belangrijkste musea in Buenos Aires, gelegen in een antiek huis van de Italiaanse Lezamafamilie. Er zijn 33 zaaltjes en drie galerijen, waar in chronologische volgorde met behulp van iconografieën, militaire uniformen, wapens, trofeeën en vele

gebruiksvoorwerpen de geschiedenis van Argentinië wordt uitgebeeld. Tot de gebruiksvoorwerpen behoren onder meer persoonlijke bezittingen van beroemde ontdekkingsreiziger en veroveraars zoals Juan de Garay. Ook zijn er in dit historisch museum overblijfselen van Jezuïtenmissies te vinden en relikwieën uit de onafhankelijkheidsoorlog tegen Spanje te vinden. Een highlight binnen het museum is de verzameling kunst van Cándido López: een serie fascinerende afbeeldingen die de oorlog tegen Paraguay in de jaren ’70 van de 19e eeuw weergeven.

Openingstijden:

Woensdag t/m zondag van 11:00 uur tot 18:00 uur.

Maandag en dinsdag gesloten.

Toegangsprijs is AR$ 20 behalve op woensdag dan is de toegang gratis.

Calle Defensa 1600  (San Telmo)

 

MUSEO HISTÓRICO SARMIENTO

Dit gebouw werd ingehuldigd in 1871. Het was kort het onderkomen van de Argentijnse federale regering tijdens een conflict tussen de autoriteiten van de natie en de autoriteiten van Buenos Aires stad in 1880, op dat moment  bleef de gemeente Belgrano buiten de stadsgrenzen.

Het huidige Museum werd opgericht in 1938,  50 jaar na de dood van Domingo Faustino Sarmiento, een belangrijke staatsman, schrijver en president van Argentinië. De tentoongestelde voorwerpen omvatten persoonlijke eigendommen en de bibliotheek en het archief van Sarmiento.

Het gebouw heeft een neo klassieke  stijl met Italiaanse invloeden. Het werd ontworpen door de architect Juan A. Buschiazzo.

Openingstijden:

Dinsdag t/m vrijdag van 11:00 uur tot 19:00 uur.

Zaterdag en zondag van 12:00 uur tot 19:00 uur.

Maandag gesloten.

Juramento 2180 (Belgrano)

MUSEO HISTÓRICO SARMIENTO

 

CASA MUSEO CARLOS GARDEL
Dit is het vroegere huis van de geliefde ‘Tangokoning’: Carlos Gardel. Hier wordt zijn leven tentoongesteld en vereerd. Fans kunnen foto’s bekijken, originele muziekopnames, artikelen over zijn leven en persoonlijke bezittingen, waaronder zijn beroemde ‘fedora’. Het ‘casa chorizo’ (een huis in de vorm van een chorizoworst oftewel een lang en smal huis) is gerestaureerd met het idee het de oorspronkelijke aanblik terug te geven die het had in de tijd dat Gardel en zijn moeder er woonden in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Op 24 jui 2003 is het huis heropend als museum, op zijn 68e sterfdag. Gardel kwam op tragische manier om het leven tijdens een vliegtuigongeval.

Openingstijden:

Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 11:00 uur tot 18:00 uur.

Zaterdag en zondag van 10:00 uur tot 19:00 uur.

Dinsdag gesloten.

Toegangsprijs: AR$ 30, woensdag gratis.

Jean Jaures 735 (Balvanera)

CASA MUSEO CARLOS GARDEL

 

EL MUSEO MUNDIAL DEL TANGO

Boven het beroemde Café Tortoni is een andere interessante plek die doordrenkt is met de Argentijnse geschiedenis maar vaak over het hoofd wordt gezien: het Wereld Tangomuseum. El Museo Mundial del Tango, gesponsord door de Nationale Academie van de Tango, biedt een uitgebreid overzicht van de meest gekoesterde artistieke export van Argentinië. Het herenhuis uit 1880 aan de Avenida de Mayo herinnert aan de Belle Époque van Buenos Aires, met details zoals een smeedijzeren lift, sierlijke plafonds en antieke kroonluchters. Het museum kan worden opgedeeld in drie verschillende secties. De eerste bevat chronologisch geordende vitrines die de evolutie van de tango verklaren vanaf de vroege wortels in de jaren 1850 tot vandaag. Elke vitrine beslaat een periode van vijftien jaar, met een gedetailleerde geschiedenis van de dans in die periode. Het tweede deel van de tentoonstelling is vol met informatie, maar bezoekers kunnen worden afgeleid door de overvloed aan memorabilia in de kasten, waaronder een vervallen paar dansschoenen uit de jaren 1920 of een van de symbolische fedoras gedragen door Carlos Gardel. Na de reis door de geschiedenis van de tango, kunnen bezoekers zich een weg banen in de hal van de legendarische figuren van de tango. Deze kamer dient als een eerbetoon aan de makers van de tango, inclusief beroemde zangers, dansers en tekstdichters. Hier vindt u grammafoon platen, foto's en kleding. In de ruimte zijn de gezichten van de grootste namen van de tango in grote zwart-wit posters t zien. Optredens van lokale tangolegendes en opkomende spelers vinden plaats op een klein podium aan het einde van de zaal. Het laatste deel van het museum is een eerbetoon aan de invloed van de tango op andere kunstvormen, zoals poëzie, theater en film. Hier kunnen bezoekers een mengeling van objecten zien, variërend van kleurrijke schilderijen, sculpturen en schetsen tot antieke instrumenten, waaronder de piano van de Argentijnse componist Agustín Bardi.

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van 15:00 uur tot 19:30 uur.

Zaterdag en zondag gesloten.

Av. Rivadavia 830 (1e verdieping) (Microcentro, San Nicolás)

EL MUSEO MUNDIAL DEL TANGO

 

MUSEO DE MOTIVOS ARGENTINOS JOSÉ HERNANDEZ (MAP)
In dit museum vind je onder meer gauchovoorwerpen, de geschiedenis van de ‘mate’, en informatie over belangrijke historische gebeurtenissen in Argentinië door de eeuwen heen. Het museum is voornamelijk gewijd aan Argentijnse kunst- en handwerkvoorwerpen, en voorwerpen afkomstig uit de creoolse cultuur en de Indiaanse gemeenschappen van Argentinië. Het herbergt voorwerpen gemaakt van hout, leer, zilver, glas, porselein, steen en andere materialen. De belangrijkste collectie van het museum betreft een selectie gebruiksvoorwerpen die oorspronkelijk door de Gauchos gehanteerd werden, waaronder wapens, muziekinstrumenten en graveringen. Daarnaast wordt in het museum de geschiedenis van de ‘mate’ uitgebeeld en is er een fotocollectie te vinden die de veranderingen van de Argentijnse tradities in de loop der tijden weergeeft.

Openingstijden:

Dinsdag t/m vrijdag van 13:00 uur tot 19:00 uur.

Zaterdag en zondag van 10:00 uur tot 20:00 uur.

Maandag gesloten.

Toegangsprijs AR$ 30, woensdag gratis.

Avenida del Libertador 2373 (Palermo)

MUSEO DE MOTIVOS ARGENTINOS JOSÉ HERNANDEZ

 

MUSEO NACIONAL DE ARTE DECORATIVO
De Franse architect René Sergent, die enkele monumentale villa’s in Buenos Aires heeft ontworpen, ontwierp ook het pand waarin het Nationaal Museum voor Decoratieve Kunsten is gevestigd. Het gebouw is een kunstwerk op zich en een goed voorbeeld van de villa’s die ooit de Avenida del Libertador sierden. Het 18de-eeuwse Franse ontwerp biedt een klassiek decor voor de diverse decoratieve stijlen die hier vertegenwoordigd zijn. De collectie bestaat uit adembenemende beeldhouwwerken, schilderijen en meubels.

Openingstijden:

Dinsdag t/m zondag van 12:30 uur tot 19:00 uur.

Maandag gesloten.

Toegang gratis.

Avenida del Libertador 1902 (Palermo)

MUSEO NACIONAL DE ARTE DECORATIVO

 

MUSEO DE CIENCIES NATURALES BERNADINO RIVADAVIA
Een collectie van Argentinië’s natuurlijke hulpbronnen met een prachtig aquarium en 13 zalen die gewijd zijn aan paleontologie, Antartica, artropoden, en reptielen en amfibiën. Op de eerste verdieping staat een gigantische reconstructie van de uit Patagonië afkomstige ‘Gigantosaurus

carolini’, de grootste vleesetende dinosaurus die ooit op aarde geleefd heeft, en de ‘herbaceous Argentinosaurus huiculensis’, waarvan alleen de nek al 12 meter lang is. Op de tweede verdieping zijn voornamelijk Zuid-Amerikaanse zoogdieren te zien, een afdeling gewijd aan anatomie, amfibiën, reptielen, vogels, en planten. In samenwerking met het Onderzoeksinstituut heeft het museum ook de afdeling waar laboratoriumwerkzaamheden worden verricht opengesteld voor publiek.

Openingstijden:

Maandag t/m zondag van 14:00 tot 19:00 uur.

Toegangsprijs AR$ 100.

Avenida Angel Gallardo 470 (Caballito)

MUSEO CIENCES NATURALES BERNADINO RIVADAVIA

 

PALAIS DE GLACE
Dit gebouw werd ontworpen door J.L. Ruiz Besadre en geopend in 1911. Het was oorsponkelijk een ijsbaan en een sociale club. Toen het schaatsen uit de mode raakte werd het een elegante balzaal. In 1960 werd het gebouw opgeknapt en een tentoonstellingsruimte. Er zijn tentoonstellingen van diverse hedendaagse kunsten.

Openingstijden:

Dinsdag t/m vrijdag van 12:00 uur tot 20:00 uur.

Zaterdag en zondag van 10:00 uur tot 20:00 uur.

Maandag gesloten.

Toegang gratis.

Posades 1725 (Recoleta)

PALAIS DE GLACE

 

MUSEO PARTICIPATIVO DE CIENTAS
Dit is een wetenschapsmuseum met activiteiten die met name erg leuk zijn voor kinderen! Twee verdiepingen vol interactieve activiteiten in het teken van de wetenschap waar kinderen kunnen ontdekken hoe zwaartekracht en elektriciteit werken, stuk voor stuk ontworpen om er tegelijkertijd plezier aan te beleven. Er is een communicatiezaal, een technische zaal, en muziek- en geluidszalen, elk met interactieve objecten geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Openingstijden:

Dinsdag t/m vrijdag van 10:00 uur tot 19:00 uur.

Zaterdag en zondag van 15:30 tot 19:30 uur.

Maandag gesloten.

Toegangsprijs AR$ 180.

Junin 1930 (Recoleta)

Centro Cultural Recoleta

MUSEO PARTICIPATIVO DE CIENTAS

 

MUSEO DEL HUMOR
Dit museum laat tweehonderd jaar Argentijnse grafische humor laat zien. Het museum bevindt zich in de voormalige bierbrouwerij Munich aan de rivier De la Plata. Er is werk van ruim honderdvijftig kunstenaars tentoongesteld.
Het initiatief is een eerbetoon aan de Argentijnse grafische humor die vanaf het begin van de twintigste eeuw internationale bekendheid verwierf. “Tijdens de jaren twintig kwamen tekenaars naar Buenos Aires zoals schrijvers naar Parijs trokken”, zegt Hugo Maradei, directeur van het museum. Bekende tekenaars, zoals Joaquín Salvador Quino en Guillermo maken deel uit van de adviesraad van het museum.

Openingstijden:

Dinsdag t/m vrijdag van 12:00 uur tot 19:00 uur.

Zaterdag en zondag van 10:00 uur tot 20:00 uur.

Maandag gesloten.

Toegangsprijs AR$ 30, dinsdag en woensdag gratis.

Av. de los Italianos 851 (Puerto Madero)

MUSEO DEL HUMOR

 

MUSEO DEL CINE PABLO DUCRÓS HICKEN

U vindt hier objecten gerelateerd aan de ontwikkeling van de Argentijnse cinema van 1896 tot heden: de eerste camaras en projectietoestellen, kleedkamers, rekwisieten, maquettes, affiches, scripts en opnames, alsmede voorwerpen die toebehoorden aan beroemde acteurs en regisseurs. Deze bibliotheek bevat meer dan 600 goede films, meer dan 20 stomme films en de vier decennia van de beroemde Noticiero Sucesos Argentinos (Nieuws programma op Argentijnse gebeurtenissen.

Openingstijden:

Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 11:00 uur tot 18:00 uur.

Zaterdag en zondag van 10:00 uur tot 19:00 uur.

Dinsdag gesloten.

Toegangsprijs AR$ 30, woensdag gratis.

Augustín R. Calfarena 51 (La Boca)

MUSEO DEL CINE PABLO DUCRÓS HICKEN

 

EL ZANJÓN
Dit museum toont de geschiedenis van wat wordt gezien als de eerste nederzetting van Buenos Aires, het was ooit een huis van een rijke familie in de San Telmo wijk. In de jaren '80 werd het gerenoveerd en werden tunnels en waterreservoirs ontdekt, er zijn opgravingen gedaan en gedeeltes zijn gerenoveerd. Op de begane grond is een museum, waar diverse archeologische vondsten die werden aangetroffen te zien zijn. Gidsen geven zeer boeiende rondleidingen van 1 uur (op zondag 30 minuten).

Rondleidingen met een gids in het Engels:

Maandag t/m vrijdag om 12:00 uur, 13:00 uur en 15:00 uur.

Zondag van 11:00 uur tot 17:30 uur iedere 30 minuten.

Toegangsprijs AR$ 500.

Defensa 755 (San Telmo)

EL ZANJÓN