Home » Buenos Aires » Milongas

Milongas

Milongas zijn dansclubs of evenementen, waar de lokale bevolking naar toe gaat om de tango te dansen. De meeste milongas worden wekelijks gehouden en beginnen met een dansles of een demonstratie tango dansen. Als u de echte tango wilt beleven, is het noodzakelijk om een milonga te bezoeken. Het is de beste plek om de lokale bevolking te ontmoeten, een drankje te drinken en te luisteren naar de muziek. U kunt ook een les volgen en u zich op de dansvloer begeven.

Bekende milongas zijn:


LA VIRUTA
Gelegen in de wijk Palermo Soho is de La Viruta gevestigd in de kelder van het Armeens Cultureel Centrum. Het staat bekend als een van de beste milongas van de stad en opende in 1994 haar deuren. Hier kan men tango lessen volgen, maar ook salsa en rock 'n roll. Raadpleeg de website La Viruta. Armenia 1366 (Palermo Soho)

SALON CANNING
Raadpleeg de website Salon Canning. Scalabrini Ortiz 1331 (Palermo)

EL BESO
Raadpleeg de website EL Beso. Riobamba 416 (Recoleta)

LA IDEAL
Raadpleeg de website La Ideal. Suipacha 384


LA CATEDRAL
Raadpleeg de website La Catedral. Sarmiento 4006


NIÑO BIEN
Humberto Primo 1462 (San Telmo)


LA GLORIETA
Openlucht milonga in het park van Belgrano. Zaterdag en zondag van 19:00 uur tot 23:00 uur. De toegang is gratis. Raadpleeg de website La Glorieta.


LA MILONGA DEL INDIO
Openlucht milonga op de Paza Dorrego in San Telmo. Zondag van 18:00 uur tot 21:00 uur. De toegang is gratis.LA MARSHÀLL
Iedere vrijdag tangoles om 22:30 uur, daarna vrijdansen vanaf 23:30 uur. Deze gay milonga vindt plaats in de Tangoclub El Beso, Riobamba 416. Raadpleeg de website La Marshàll.


TANGO QUEER
Iedere dinsdag tangoles om 20:30 uur, daarna vrijdansen vanaf 22:00 uur. Deze gay milonga vindt plaats in de Buenos Aires Club, Peru 571 (San Telmo) Raadpleeg de website Tango Queer.

TANGO FESTIVALS