Home » Buenos Aires » Clubs & Feesten

Clubs en Feesten

Buenos Aires staat bekend om zijn uitbundige nachtleven. De Argentijnen beginnen laat en hebben geen problemen om tot in de late uurtjes door te gaan. Voor twee uur een club binnen gaan is eigenlijk not done en het is vaker regel dan uitzondering, dat de zon je recht in het gezicht schijnt tegen de tijd dat de vele clubs hun deuren sluiten. In een miljoenenstad zijn de mogelijkheden om op stap te gaan legio. Nieuwe clubs openen hun deuren en andere gaan weer dicht. De bekende club Pacha was ook gevestigd in Buenos Aires, maar is inmiddels gesloten. Hier volgt een selectie van de voornaamste clubs en feesten, die Buenos Aires rijk is.

 

CROBAR CLUB
Deze club is gelijk zijn Amerikaanse naamgenoten een must om te bezoeken. Gelegen in het stadspark van Buenos Aires zou je niet verwachten om een topclub aan te treffen. Met verschillende zalen en balkons die uitkijken over een enorme dansvloer is Crobar 'the place to be". Internationale dj’s, live acts en thema avonden verzekeren je ervan dat je hier geen moment hoeft te vervelen.  

Paseo de la Infanta (hoek Av. Macelino Freyre) 1425 (Palermo Park)

CROBAR CLUB

FACEBOOK CROBAR CLUB

 

COCOLICHE CLUB
Internationaal gezien is deze kleine club bekend als een van de beste underground clubs van Zuid Amerika. Geen VIP gedeeltes of gezien en gezien worden dat in andere grote clubs vaak zo belangrijk lijkt te zijn. Nee, Cocoliche is een ietwat duistere uitgaansgelegenheid waar de stampende beats je naar binnen leiden. Niet commercieel, intiem met topartiesten die in de donkere kelder avant-garde techno ten gehore brengen en vaak tot ’s ochtends vroeg doorgaan. 

Rivadavia 878 (Microcentro)

FACEBOOK COCOLICHE CLUB

 

NICETO CLUB

Sinds de opening in juli 1998 werd de Niceto Club de referentie voor de muziek in Palermo.
Nu wordt de  Niceto Club  beschouwd als de enige club in Buenos Aires, waar een  grote diversiteit aan stijlen van muziek, kunsten en publiek samenkomen. Veel lokale en internationale muzikanten hebben opgetreden op het podium van deze club. De muziek varieert van pop en rock tot reggae, hip hop, house, tango, soul, funk en meer... 

Iedere donderdagnacht vult Club Niceto zich voor een spektakel wat zonder twijfel de meest unieke avond van Buenos Aires te noemen is. Al vele jaren verzorgt La Compania Inestable Club69, een evenement dat zijn gelijke niet kent. Geinspireerd door de beruchte cabarets uit vergane Franse glorietijden krijg je in Club69 een show voor je kiezen met sexy danseressen in prachtige kostuums, sierlijke travestieten en acrobatische beatboys die de hele nacht doorgaat. Iedere week worden er weer nieuwe acts bedacht, is er een nieuwe choreografie ingestudeerd en zorgen afwisselende dj’s en live acts voor de muzikale aankleding. 

Niceto Vega 5510 (Palermo)

NICETO CLUB

FACEBOOK NICETO CLUB

FACEBOOK CLUB69

 

KIKA CLUB

Kika Club is een club  gelegen in het hart van Palermo Soho. Kika biedt twee zalen met de meest complete diversiteit van muziekstijlen, variërend van pop, rock, hits van het moment en elektronische muziek. Het is een kleine club met een capaciteit van 1100 personen.

Honduras 5339 (Palermo Soho)

FACEBOOK KIKA CLUB

 

ASIA DE CUBA
Deze hippe tent in het sjieke Puerto Madero. Er kan diverse avonden gedanst worden, maar vooral zaterdagavond is een drukke avond.  Met een lounge gedeelte buiten en een uitstekende keuken kan er ook gegeten worden alvorens je tegoed te doen aan allerlei cocktails die door vakkundig barpersoneel worden bereid.

Pierina Dialessi 750 (Puerto Madero)

FACEBOOK ASIA DE CUBA

 

JET LOUNGE
Wie zich onder de Argentijnse jetset wil begeven dient er goed aan om Jet Lounge te bezoeken. Gelegen aan de kust heeft deze kleine club een sjieke aankleding, uitzicht over de jachthaven en een verzameling mooie mensen die je normaal gesproken alleen maar in de hippe blaadjes tegen komt. Jet Lounge mag er wezen, de locatie is uniek en de lounge muziek maakt het plaatje compleet. Vergeet uw creditcard niet,

Av. Rafael Obligado 4801 (Costanera)

FACEBOOK JET LOUNGE

 

THE BASEMENT
Onder The Shamrock Irish Pub is een kleine club waar opkomend talent en ook gevestigde dj’s achter de draaitafels plaatsnemen. De interessante mix van locals en toeristen garandeert een leuk publiek, dat zich laat gaan tot in de late uurtjes. Drankjes zijn goed betaalbaar, het geluid is uitstekend en de oplichtende dansvloer maken dat je geen spijt zult krijgen van een bezoek aan de Basement.  Mocht het u allemaal toch iets te druk worden, dan kunt u boven in de bar even bijkomen.

Rodriguez Pena 1220 (Recoleta)
FACEBOOK THE SHAMROCK

 

TERRAZAS DEL ESTE

Deze lokatie is gelegen aan de rivier met een prachtig uitzicht. Er kan hier in de buitenlucht gadanst worden  in de tuin met terassen. Met een publiek ouder  dan 20 jaar is er een relaxte sfeer.  Terrazas del Este  opent zijn deuren als dansgelegenheid op woensdag als  office afterparty (vanaf 18:30 uur) en zaterdagen als een club vanaf 23:55 uur.
De muziek is gevarieerd, er zijn 4 ruimtes waar verschillende muziekstijlen te horen zijn zoals  house, rock & pop, 80 ´s, 90 ' s, latino en hedendaagse hits.

Costanera Norte en Sarmiento

FACEBOOK TERRAZAS DEL ESTE

 

CLUB BAHREIN

Een van de belangrijkste clubs in het centrum van Buenos Aires, gevestigd in een oud historisch gebouw waar voorheen een bank was.  De muziek is een mengeling van verschillende stijlen. De zalen verdeeld over drie niveaus en hebben elk hun eigen sfeer. In de kelder wordt vooral electro muziek gedraaid. Er is ook een restaurant.

Lavalle 345 (Microcentro, St. Nicolás)

CLUB BAHREIN

FACEBOOK CLUB BAHREIN

AMERIKA
Amerika is de grootste en wildste gay club van Buenos Aires. De club heeft een capaciteit van 2000 bezoekers. De club heeft 2 verdiepingen, de grote dansvloer met techno muziek en een kleinere dansvloer met 90-jaren hits en latino muziek. Er is een semi-darkroom op de eerste verdieping.

Gascon 1040 (Almargo)

AMERIKA

FACEBOOK AMERIKA

 

GLAM
Deze club heeft 1 dansvloer, 2 bars, een darkroom en een patio.  Het is een kleine en drukbezocht club, dus is het weleens dringen geblazen. Ook hier is het zo, dat de meeste bezoekers pas komen na 02:00 uur. Geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag.

Cabrera 2046 (Palermo)

FACEBOOK GLAM

 

CONTRAMANO
Contramano is de oudste gay club in de stad (de opening was in 1984). Oorspronkelijk een nachtclub voor een ouder publiek, maar de club is tegenwoordig meer divers. U kunt er nu mensen vinden uit alle leeftijdsgroepen. Het heeft een ontspannen en vriendelijke sfeer. De muziek is vooral dansbare populaire muziek. Geopend op vrijdag, zaterdag en zondag.

Rodrígez Peña 1082 (Recoleta)

FACEBOOK CONTRAMANO

 

FIESTA PLOP (VORTERIX)
Fiesta Plop is al vele jaren een groot succes. Het feest wordt gehouden op vrijdag in Teatro Colegiales (Vorterix). 

Federico Lacroze 3455 (Colegiales)

FACEBOOK FIESTA PLOP

THEATRO VORTERIX

 

RHEO (CROBAR)

Zaterdagnacht is Rheo in de Crobar club. Met diverse acts en house muziek gaat het de hele nacht door.

Paseo de la Infanta (hoek Av. Macelino Freyre) 1425 (Palermo Park)

FACEBOOK RHEO