Home » Buenos Aires » Kerken & Synagoge

Kerken en Synagoge

Buenos Aires is onderverdeeld in 22 parochies, elk met een eigen kerk. Naast deze parochiekerken zijn er nog 50 kerken en openbare kapellen en nog 80 andere kapellen. In de stad zijn vele prachtige kerken te vinden met een schitterende architectuur. Vele dateren uit de 18e eeuw.

Een overzicht van alle kerken van Buenos Aires vindt u op deze site (alleen Spaans):

BUENOS AIRES IGLESIAS

 

CATEDRAL METROPOLITANA DE BUENOS AIRES
De ‘Catedral Metropolitana’ is de belangrijkste katholieke kerk in Buenos Aires. De Kathedraal ligt midden in het centrum, aan het begin van Avenida Rivadavia en kijkt uit over de Plaza de Mayo. Alhoewel de Kathedraal niet direct het uiterlijk heeft van een kerk, valt hij meteen op door zijn elegante, neoklassieke bouwstijl. In de Kathedraal rust de as van Generaal Don José de San Martín, de bevrijder van Argentinië, Chili en Peru.
Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van 7:30 uur tot 18:45 uur.

Zaterdag en zondag van 9:00 uur tot 18:45 uur.
De entree is gratis 

San Martín 42/Plaza de Mayo (Microcentro, San Nicolas)

Catedral Metropolitana

Mausoleum Generaal Don José de San Martin

 

BASÍLICA NUESTRA SEÑORA DEL PILAR
Deze prachtige kerk is tussen 1706 en 1732 gebouwd door de Franciscanen. De Pilarkerk diende als toevluchtsoord voor de monniken van Recoleta tot 1820 en vormt tevens een van de hoogtepunten van één van de elegantste wijken van Buenos Aires. De kerk ligt vlak naast de begraafplaats van Recoleta. Er wordt vaak gezegd dat dit de mooiste kerk van de stad is en Nuestra Señora del Pilar is dan ook een nationaal historisch monument.

Recoleta (naast de begraafplaats)

Basílica Nuestra Señora del Pilar

 

BASÍLICA SAN FRANCISCO DE ASÍS
De kerk van San Francisco is een van de oudste kerken van Buenos Aires, gebouwd in 1730 door een Jezuïtenarchitect. De kerk is aan het begin van de 20e eeuw herbouwd en kreeg toen een Duitse barokke gevel. Binnen kunnen onder meer beelden van San Francisco de Asís, Columbus en Dante worden bewonderd en daarnaast bevat de kerk een grote bibliotheek en een prachtig tapijt van de hand van de Argentijnse kunstenaar Horacio Butler.

Calle Defensia en Alsina (San Telmo)

Basílica San Francisco de Asis

 

BASÍLICA NUESTRA SEÑORA DE ROSARIO Y CONVENTO DE SANTO DOMINGO
Deze kerk / klooster bevindt zich in het oude stadsdeel Montserrat en dateert uit het einde van de 16e eeuw. Hier ligt Generaal Manuel Belgrano begraven, de ontwerper van de Argentijnse vlag. De kerk en het klooster van Santo Domingo worden gevormd door een brede basis van rood graniet waarin in reliëf de vlag en de Slag om Tucumán zijn afgebeeld.

Calle Defensa en Av. Belgrano (Microcentro, Monserrat)

Basílica Nuestra Señora de Rosario

 

IGLESIA SAN IGNACIO DE LOYOLA
Deze kerk is gebouwd tussen 1710 en 1734 door de Jezuïten en het is de oudste koloniale kerk van Buenos Aires. De kerk is met name beroemd, omdat het de invasie van de Engelsen in 1806 heeft doorstaan. Opvallend is de barokke voorgevel en kunt u in deze kerk de invloedrijke schilderwerken uit de 18e eeuw bewonderen, waaronder het prachtige doek van San Ignacio de Loyola uit 1767. De kerk maakt deel uit van het complex La Manzana de las Luces, dat bekend is vanwege de daar gevonden tunnels onder de stad.

Bolívar 225 (Microcentro, Monserrat)

Iglesia San Ignacio de Loyola

La Manzana de las Luces

LA MANZANA DE LAS LUCES

Er worden rondleidingen gegeven, maar deze zijn wel in het Spaans. Voor tijden zie de website. De tunnels zijn niet toegankelijk voor de bezoekers.

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van 10:00 uur tot 20:00 uur. Zaterdag en zondag van 14:00 uur tot 20:00 uur.

Toegang is gratis

Peru 294 (Microcentro, Monserrat)

LA MANZANA DE LAS LUCES

FACEBOOK LA MANZANA DE LAS LUCES

 

BASÍLICA NUESTRA SEÑORA DE LA MERCED
Deze kerk is ontworpen door de Italiaanse Jezuïten architecten Andrea Bianchi en Giovanni Battista Primolo. De eerste steen werd gelegd in 1721 en de bouw werd voltooid in 1779. De kerk werd gerestaureerd tussen 2001 en 2007.

Reconquista 207 (Microcentro, Monserrat)

Basílica Nuestra Señora de la Merced

 

IGLESIA NUESTRA SEÑORA DE BALVANERA

De kerk werd voltooid in 1807. Pas op 1 april 1833 richtte monseigneur Mariano Medrano y Cabrera de parochie op. Zes jaar later begon  José Santos Sartorio met de bouw van de nieuwe kerk. De kerk werd ingewijd in de aanwezigheid van Brigadegeneraal Juan Manuel de Rosas , gouverneur van Buenos Aires en zijn dochter Manuelita op 4 april 1842. Het was de enige parochie die tijdens hun regeringen werd gecreëerd. Op 29 september 1856 werd de presbyter Wenceslao Angel Brid dominee van Balvanera. Hij vertrouwt de architectenbouwer Antonio Picarel toe om de hoogte van de koepel te vergroten en het aantal schepen uit te breiden naar drie. De verbouwingen gingen door tot 1930.

Bartolomé Mitre 2411 (Balvanera)

Iglesia Nuestra Señora de Balvanera

 

BASÍLICA SANTA ROSA DE LIMA

Santa Rosa de Lima is de patroonheilige van de onafhankelijkheid van Argentinië en daarom werd in 1926 besloten om een ​​nationaal toevluchtsoord voor haar figuur te bouwen. De leiding over het project had de architect Alejandro Christophersen , die het een stijl gaf die Romaans-Byzantijns wordt genoemd. De kerk werd ingehuldigd op 12 oktober 1934 tijdens het 32ste internationale eucharistisch congres dat in Buenos Aires werd gehouden.

Av, Belgrano 2216 (Balvanera)

Basílica Santa Rosa de Lima

 

NUESTRA SEÑORA DE CAACUPÉ

Op 22 september 1882 vertrokken de eerste zusters van de Congregatie van de Heilige Unie van de Heilige Harten, een congregatie van Franse afkomst die priester Juan Bautista Debrabant had opgericht vanuit Liverpool naar Buenos Aires. Op 6 mei 1885 begon de bouw van de eerste kapel, die op 15 september werd gezegend door Monseigneur Aneiros, bijgestaan ​​door Padres Dillón en Terrero. Het pand had ook een gratis school voor meisjes. In april 1906, twee decennia later, was de kapel te klein om het grote aantal leerlingen dat naar de school was gekomen te kunnen herbergen. Dit kwam omdat de families van Caballito de kwaliteit van het onderwijs dat in dit instituut werd onderwezen zeer waardeerden. De moeder-overste wilde het aangrenzend land, ten westen van het klooster toen aanwerven. Daar zou een andere kapel worden gebouwd en de onderwijsinstelling zou worden uitgebreid. De nieuwe kapel werd gebouwd door de in Argentimië gevestigde Noorse architect Alejandro Christophersen.

Av. Rivadavia 4879 (Caballito)

Nuestra Señora de Caacupé

 

CATHEDRAL DE LA SANTÍSINA TRINIDAD
Met zijn vijf hemelsblauwe torens valt deze in Russische stijl gebouwde kerk erg op binnen de architectuur van Buenos Aires. De kerk is gedecoreerd met Venetiaanse mozaїek, glas-in-lood-ramen, en voorwerpen die afkomstig zijn uit Sint Petersburg, en die door Tsaar Nicolaas de Tweede en Tsarina Alexandra naar Buenos Aires werden gestuurd ter decoratie van de kerk. Parque Lezama (San Telmo)

Cathedral de la Santísina Trinidad

 

TEMPLO LIBERTAD

Aan de calle Libertad vindt u de grootste synagoge van Buenos Aires. In het complex is ook een joods museum gehuisvest.

Libertad 769 (Microcentro/San Nicolás)

TEMPLO LIBERTAD

Templo Libertad