Home » Buenos Aires » Historische Cafés

Historische Cafés

CAFÉ TORTONI

Café Tortoni is de oudste en misschien wel de best bewaarde van de vele officieel erkende historische cafés van de stad. Het café werd geopend  in 1858 en deze elegante locatie is vernoemd naar een café  in Parijs. Het werd bezocht door politici, schrijvers zoals Jorge Luis Borges en Julio Cortázar, de muzikant Arthur Rubinstein en de zanger Carlos Gardel. De gevel aan de Avenida de Mayo is ontworpen door de architect Alejandro  Christophersen in 1898.

Bestel er een kopje koffie met croissants of geniet van de churros met chocolade en  van de sfeer van dit café. Het café serveert ook cider van de tap en organiseert 's avonds jazz- en tangoshows.

Av. de Mayo 825 (Microcentro)

CAFÉ TORTONI

 

CAFÉ LAS VIOLETAS

Las  Violetas is een van de meest traditionele patisserieën en cafés van Buenos Aires. Geopend in 1884,  beschikt het over een prachtige art nouveau decoratie, met fijne boiserie, prachtige bronzen kroonluchters, glas in lood, Italiaans marmer en meubilair gebracht van Parijs.

Het café was populair bij de beroemdheden en intellectuelen van de stad, waaronder de schrijvers Alfonsina Storni en Roberto Arlt en de jockey Irineo Leguisamo. Het werd gesloten in 1998, maar werd  een beschermde historische plaats verklaard door de stadsoverheid en heropende in 2011 na een restauratie,  die  het terug naar zijn vroegere glorie bracht. Nu is  het weer populair voor afternoon tea. Het menu is gevarieerd met hartige gerechten zoals pasta en salades, evenals de beroemde taarten, gebak en desserts.

Av. Rivadavia 3899 (Almagro)

LAS VIOLETAS

 

NEW BRIGHTON BAR

De New Brighton opende in 1908, en werd jaren later  omgebouwd tot het restaurant Clark door de legendarische Argentijnse chef-kok Carlos Alberto "Gato" Dumas. Bij de entree vindt u een prachtige cederhout bar met bronzen details en  decoratie met struisvogelveren als eerbetoon aan de toenmalige Prins van Wales. Er is pianomuziek in de namiddag, wanneer de bar wordt bezocht door  voornamelijk mannelijke gasten. Er worden 's middags en 's avonds internationale gerechten  geserveerd in de elegante eetzaal.

Sarmiento 645 (Microcentro)

 

LONDON CITY

Dit klassieke centrum café is getuige geweest van tientallen jaren  hectisch  stadsleven in het centrale financiële district.

Gelegen op de kruising van de Avenida de Mayo en  Perú  is het een populaire plek voor de lunch van mensen die werkzaam zijn bij de nabijgelegen banken en kantoren. Het café heeft de elegantie van het begin van de vorige eeuw behouden.

De bar heeft nog steeds een tafel met  asbak ter ere van de schrijver Julio Cortázar, die het café gebruikte om daar te schrijven.

Av. de Mayo 599 (Microcentro)

 

LA BIELA

La Biela, in het hart van Recoleta  wordt ook weleens beschouwd als het oudste café van  de stad. Daterend terug tot vóór Recoleta bestond als buurt, diende het oorspronkelijk voor om verfrissingen aan de passagiers van door paarden getrokken rijtuigen te geven, die  van San Telmo naar de  landhuizen in het noorden van de stad reisden.

Binnen is het cafe is versierd met een traditionele houten lambrisering en vele verwijzingen naar de motorsport ,  Het cafe nam deze naam aan in de jaren 50,  toen het  de ontmoetingsplaats voor een club van autoliefhebbers werd. Er staat een standbeeld van de voormalige autoracer Oscar Akfredo Gálvez buiten.  Het café was ook populair bij schrijvers en intellectuelen. De schrijvers Jorge Louis Borges en Adolfo Bioy Casarés zitten gezamelijk aan een tafel bij de ingang.

De zitplaatsen op het terras  bieden uitzicht op het groen van de Plaza Francia, de begraafplaats Recoleta, de Pilar kerk en het Centro Cultural Recoleta. Onberispelijk gekleed bedienen de obers  de tafels met een ongelooflijke efficiëntie.

A. Pres. Manuel Quintana 600 (Recoleta)

LA BIELA

 

CAFÉ LA POESÍA

Café La Poesía was een ontmoetingsplaats voor de dichters van de jaren  60 zoals  Juan Gelman, Francisco Paco Urondo, Olga Orozco en Alejandra Pizarnik. Het café  werd opgericht door Rubén Derlis, zelf een dichter  en trok veel  intellectuelen en bohemiens met literatuur, jazz, theater en poëzie gebeurtenissen tot het gesloten werd in 1988.

Het café werd heropend in 2008 met hetzelfde karakter als voorheen en er worden overvloedige gerechten geserveerd, waaronder een scala aan koude schotels.

Tango tekstschrijver Michelli heeft hier een ontmoeting met zijn vrouw Lucia en schreef voor haar een gedicht genaamd Lulu, dat later werd aangepast in een wals van componist Raúl Garello. Een plaquette  is een eerbetoon aan de ontmoeting van het echtpaar.

Chile 502 (San Telmo)

CAFÉ LA POESIA

 

LA PERLA

La Boca is altijd al een buurt geweest van cafés, zoals La Perla met zijn strategische ligging op de hoek van de Caminito in de Vuelta de Rocha. De bar bestaat  al meer dan 80 jaar. De inrichting bestaat uit de originele houten meubels en er  hangen allerlei foto's, waaronder zelfs een foto van Bill Clinton die een bezoek bracht  aan de bar in 1997.

Av. Don Pedro de Mendoza 1899 (La Boca)

 

CAFÉ OCHO ESQUINAS

Dit café opende in een art deco gebouw op de kruising van de Av.  Forest en Av. Alvarez Thomas in 1939, gelegen op de drievoudige grens van de buurten van Chacarita, Colegiales en Villa Ortúzar.

Veel Tango muzikanten, waaronder Aníbal Troilo, Homero en Osvaldo Pugliese kwamen hier vaak,en meer recentelijk is  het cafe  populair bij andere bekende Argentijnen o.a.  de acteur Diego Peretti.

Het interieur is warm en gastvrij, versierd met foto's van tango sterren.  Het café is beroemd om zijn ham, Duitse specialiteiten  en de speciale "Esquinazo " sandwiches.

Av. Forest 1186 (Colegiales)

CAFÉ OCHO ESQUINAS

 

EL QUERANDÍ

Dit legendarische café is gelegen op een plek van historisch belang.  Het opende zijn deuren in 1920 en werd een  populair café  bij studenten van het nabijgelegen Colegio Nacional.

Net als vele cafés, werd het gedwongen te sluiten in het jaar 1980, maar het werd  heropend in 1992 na restauratiewerk. Gelukkig is men  erin geslaagd om het oorspronkelijke decor te behouden. Het interieur heeft hoge plafonds, zuilen, donkere boiserie en andere klassieke details. Het is populair voor zakenlunches gedurende de dag, en 's avonds biedt het diners met tango optredens aan.

Peru 302 (Microcentro, Monserrat)

EL QUERANDI

 

BAR SAINT MORITZ

Gelegen in de wijk Retiro,  opende dit traditionele café  zijn deuren in 1959 en was het de plek om thee te drinken na een bezoek aan de nabijgelegen kunstgalerieën in de jaren '60 en ' 70.

De schrijver Jorge Luis Borges woonde in de buurt en was een vaste klant  samen met zijn moeder Leonor Acevedo.

Paraguay 802 (Retiro)

 

BAR EL FEDERAL

Op de hoek van Perú en Carlos Calvo is dit café  gevestigd in een voormalige slijterij en is typisch voor lokale bedrijven aan het eind van de 19e eeuw. Het café serveert snacks, sandwiches en zelfgemaakte pasta in een tijdloze  sfeer compleet met oude  aperatiefflessen, soda spuitflessen en beelden van tango muzikanten en zangers.

Carlos Calvo 599 (San Telmo)

BAR EL FERERAL

 

BAR PLAZA DORREGO

Dit café ligt in het hart van San Telmo tegenover Plaza Dorrego,  Het  café  heeft een chequerboard vloer en houten meubilair en is een klassieker van de wijk voor decennia.  Dit blijkt uit de vele foto's op de muren.

Defensa 1098 (San Telmo)

 

BAR ESTAÑO 1880

Dit cafe en restaurant is stevig geworteld in La Boca buurt sinds 1880, gevestigt op de begane grond van een gebouw op de hoek van Aristóbulo del Valle en Hernandarias op de locatie van de voormalige Estrella del Sud Inn. Volgens een legende bezocht een voormalige president het café, omdat het dicht bij het huis was van een van zijn laatste vriendinnen.

De locatie werd vernieuwd door de Spaanse immigranten Manuel López en Teresa van Ommen, nadat ze aangekomen waren  in La Boca in 1939 en het werd een deel van het dagelijks leven in de buurt.  Beruchte personages zoals Segundo David Peralta, beter bekend als mate Cosido, "de bandiet van de armen ", de voetballer "Charro" Moreno en Jorge E. van Vlerken, "de koning van Jailbreaks " waren regelmatige bezoekers.

De huidige naam van het café is afkomstig van het tinnen (estaño) barblad van het café  de grootste in zijn soort in Buenos Aires. Verschillende films werden hier opgenomen, waaronder scènes van Evita.

Aristobulo del Valle 1100 (La Boca)

 

BAR IBERIA

De tweede oudste bar van  Buenos Aires na de beroemde Cafe Tortoni werd geopend in 1897, oorspronkelijk naam was La Toja. Gelegen op slechts een blok van het hoofdkwartier van het Centraal Comite van de politieke partij Unión Cívica Radical, werd het een regelmatige bezocht door de de grote politici van die tijd, zoals Hipólito Yrigoyen en Marcelo T. de Alvear. Het werd heropend onder de naam Iberia in de jaren 1930 en werd de ontmoetingsplaats voor degenen die de Republikeinen in de Spaanse burgeroorlog steunden in strijd  met de fascistische Franco aanhangers,

Het café is gelegen  op wat nu bekend staat als "de meest Spaanse hoek in Buenos Aires ", dicht bij het teatro Avenida, hotel Castelar, en de Spaanse restaurants El Globo, El imparcal, El Hispano en Plaza Asturias. Het café werd uitgeroepen tot een plek van cultureel belang door de stadsregering in 2005. 

Av. de Mayo 1196 (Microcentro, Monserrat)

 

BAR SUR

Deze bar opende in 1967 en biedt een intieme sfeer  met  Weense stijl meubels en een chequerboard kalksteen vloer. Het is een goede plek om een live tango show te zien in de avond. Op het menu staan tapas, empanadas, stoofschotels en groente taarten.

Estados Unidos 299 (San Telmo)

BAR SUR

 

EL BALDERÍN

Als u van voetbal houdt, dat is dit café een bezoekje waard. Café El Balderín (het vaandel) werd geopend in 1929. De muren zijn gedecoreerd met historische vaandels en voetbal shirts van de Argentijnse voetbalclubs, maar ook de Nederlandse voetbalclubs zijn er vertegenwoordigd. Er worden allerlei drankjes en eenvoudige hapjes geserveerd.

Guardia Vieja 3601 (Almagro)

FACEBOOK EL BALDERÍN

 

BAR PALACIO (MUSEO FOTOGRAFICO SIMIK)

Deze bar is ook een museum over fotografie en heeft een collectie van meer dan 2100 fotocamera's. De bar opende haar deuren in de jaren zeventig en de eigenaar Alejandro Simik heeft zijn collectie fotocamera's er ondergebracht waarvan sommige uit de negentiende eeuw.
De bar is een ontmoetingsplaats voor verzamelaars en liefhebbers van fotocamera's en er worden ook regelmatig tentoonstellingen gehouden. U kunt gewoon binnenlopen, de toegang is gratis en u bent niet verplicht een consumptie te nemen. Natuurlijk kunt u ook aan een tafeltje een bier drinken of iets eten en rondkijken naar de imposante collectie. Dinsdag en vrijdag zijn er ook jazz optredens in de bar.

Av. Federico Lacroze 3901 (Chacarita)

FACEBOOK MUSEO SIMIK

 

LOS 36 BILLARES

Heeft u zin in een spelletje pool, snooker of biljart, dan kan dat in een van de meest legendarische biljart zalen in de wereld. Dit historische café werd geopend in 1894 op de begane grond en de kelder van een gebouw in de Franse stijl, dat aan de verzekeringsmaatschappij Franco-Argentino toebehoorde. Het café werd gerestaureerd in 2014 met behoud van de originele stijl.  Er worden pizza's uit de steenoven geserveerd en er zijn 's avonds tango shows.

Av. de Mayo 1265 (Microcentro, Monserrat)

LOS 36 BILLARES

FACEBOOK LOS 36 BILLARES

 

CAFÉ SAN BERNARDO

San Bernardo opende in 1912 de deuren als een buurt bar met kaartspellen en domino waar men ook kon eten en drinken. Nu is het aanbod meer uitgebreid, met pooltafels, tafeltennistafels, voetbalspel  en een scala aan bordspellen. Het is een populaire ontmoetingsplaats voor jongeren en het eten en drinken is er eenvoudig en niet duur.

Av. Corrientes 5436 (Villa Crespo)

CAFÉ SAN BERNARDO

FACEBOOK SAN BERNARDO

BAR EL OLMO

El Olmo is een typisch Argentijnse bar, waar men overdag pizza's en andere gerechten serveert. 's Avonds is het verzamelpunt voor gays, die daarna naar de andere uitgaansgelegenheden en disco's gaan. De bar is 24 uur geopend en ook na het uitgaan komen hier nog bezoekers om een koffie te drinken. De bar heeft een klein terras aan de straat.

Av. Santa Fé 2502 (hoek Puerredon) (Recoleta)

FACEBOOK BAR EL OLMO