Home » Buenos Aires » Clubs en Feesten

Clubs en Feesten

Buenos Aires staat bekend om zijn uitbundige nachtleven. De Argentijnen beginnen laat en hebben geen problemen om tot in de late uurtjes door te gaan. Voor twee uur een discotheek binnen gaan is eigenlijk not done en het is vaker regel dan uitzondering dat de zon je recht in het gezicht schijnt tegen de tijd dat de vele discoteken hun deuren sluiten. In een miljoenenstad zijn de mogelijkheden om op stap te gaan legio, maar hier volgt een selectie van de voornaamste nachtclubs die de Argentijnse hoofdstad rijk is.


Club69
Iedere donderdagavond vult Club Niceto zich voor een spektakel wat zonder twijfel de meest unieke avond van Buenos Aires te noemen is. Al meer dan 14 jaar verzorgt La Compania Inestable Club69, een evement dat zijn gelijke niet kent. Geinspireerd door de beruchte cabarets uit vergane Franse glorietijden krijg je in Club69 een show voor je kiezen met sexy danseressen in prachtige kostuums, sierlijke travestieten en acrobatische beatboys die de hele nacht doorgaat. Iedere week worden er weer nieuwe escenarios bedacht, is een nieuwe choreografie ingestudeerd en zorgen afwisselende dj’s en live acts voor de muzikale aankleding. Raadpleeg de website Club69. Niceto Vega 5510 (Palermo)The Basement
Onder The Shamrock Irish Pub is een kleine club waar ieder donderdag, vrijdag en zaterdag opkomend talent en ook gevestigde dj’s achter de draaitafels plaatsnemen. De interessante mix van locals en toeristen garandeert een leuk publiek dat zich laat gaan tot in de late uurtjes. Drankjes zijn goed betaalbaar, het geluid is uitstekend en de oplichtende dansvloer maken dat je geen spijt zult krijgen van een bezoek aan de Basement. En mocht het je allemaal toch iets te druk worden, dan kun je boven in de bar even bijkomen. Rodriguez Pena 1220 (Recoleta)


Asia de Cuba
Deze hippe tent in het sjieke Puerto Madero beleeft zijn voornaamste avond op woensdag, wanneer de dansvloer zich al vroeg vult voor de After Office. De vele kantoren lopen aan het eind van de dag leeg en menigeen weet de weg te vinden naar deze club aan de waterkant. Met een lounge gedeelte buiten en een uitstekende keuken kan er ook gegeten worden alvorens je tegoed te doen aan allerlei cocktails die door vakkundig barpersoneel worden bereid. Raadpleeg de website Asia de Cuba. Pierina Dialessi 750 (Puerto Madero)


Jet Lounge
Wie zich onder de Argentijnse jetset wil begeven dient er goed aan om Jet Lounge te bezoeken. Eveneens aan de kust heeft deze kleine club een sjieke aankleding, uitzicht over de jachthaven en een verzameling mooie mensen die je normaal gesproken alleen maar in de hippe blaadjes tegen komt. Jet Lounge mag er wezen, de locatie is uniek en de lounge muziek maakt het plaatje compleet. Raadpleeg de website Jet Lounge. Costanera Norte


Club Aroaz
Gelegen in de wijk Palermo bevindt zich de Araoz Club. Geopend op zaterdag vanaf 22:00 uur (restaurant) en na 01:00 uur kan er danst worden op vooral electronische dans muziek. Raadpleeg de website Club Araoz. Araoz 2424 (Palermo)
Amerika
Amerika is de grootste en wildste gay club van Buenos Aires. De club heeft een capaciteit van 2000 bezoekers. De club heeft 2 verdiepingen, de grote dansvloer met techno muziek en een kleinere dansvloer met 90-jaren hits en latino muziek. Er is een semi-darkroom op de eerste verdieping. De club is geopend op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 01:00 uur tot 06:00 uur. Raadpleeg de website Amerika. Gascon 1040


Glam
Deze club heeft 1 dansvloer, 2 bars, een darkroom en een patio. De club is geopend op donderdag en zaterdag. Het is een kleine en drukbezocht club, dus is het weleens dringen geblazen. Ook hier is het zo, dat de meeste bezoekers pas komen na 02:00 uur. Raadpleeg de website Glam. Raadpleeg Facebook Glam Cabrera 3046 (Palermo)


The Sub Club
Open op vrijdag en zaterdag vanaf 01:00 uur. Deze locatie is relatief nieuw en is midden in het centrum. Net als elke club in de stad begint het pas te druk worden na 02:00 uur. Het is een kleine club, maar met goede muziek en dichtbij de hotels in het centrum. De club omvat harde pompende house muziek, een techno zaal en zelfs hip hop en funk. Een relatief jong en ontspannen publiek. De clubavonden zijn op vrijdag WHIP Raadpleeg Facebook Whip en op zaterdag MUMBA. Raadplaag de website TheSubClub Av. Córdoba 543 (Microcentro)


Angel's
Deze club heeft 2 dansvloeren en een darkroom. De club wordt vooral bezocht door de lagere klasse. De club is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 00:30 uur tot 07:00 uur. Raadpleeg de website Angel's. Viamonte 2168 (Recoleta)


Contramano
Contramano is de oudste gay club in de stad (de opening was in 1984). Oorspronkelijk een nachtclub voor een ouder publiek, maar de club is tegenwoordig meer divers. U kunt er nu mensen vinden uit alle leeftijdsgroepen. Het heeft een ontspannen en vriendelijke sfeer. De club is geopend op vrijdag en zaterdag van 00:00 uur tot 06:00 uur en zondag van 22:00 uur tot 05:00 uur. Raadpleeg de website Contramano. Rodrígez Peña 1082


FEESTEN


Fiesta Dorothy!
Het beste feest van Buenos Aires is Fiesta Dorothy. Het feest wordt één keer per maand op vrijdag gehouden in Palacio Alsina. Het Palacio Alsina is een enorm historisch, industrieel gebouw in de wijk Monserrat. Raadpleeg de website Fiesta Dorothy en de facebookpagina voor data Fiesta Dorothy. Palacio Alsina, Alsina 940 Monserrat


Fiesta Plop
Een ander feest is Fiesta Plop. Het feest wordt gehouden in Teatro Colegiales (Vorterix). Raadpleeg de facebookpagina voor data Fiesta Plop. Federico Lacroze 3455 Colegiales

Buenos Aires staat bekend om zijn uitbundige nachtleven. De Argentijnen beginnen laat en hebben geen problemen om tot in de late uurtjes door te gaan. Voor twee uur een club binnen gaan is eigenlijk not done en het is vaker regel dan uitzondering dat de zon je recht in het gezicht schijnt tegen de tijd dat de vele clubs  hun deuren sluiten. In een miljoenenstad zijn de mogelijkheden om op stap te gaan legio. Nieuwe clubs openen hun deuren en andere gaan weer dicht. De bekende club Pacha was ook gevestigd in Buenos Aires, maar is inmiddels gesloten. Hier volgt een selectie van de voornaamste nachtclubs die Buenos Aires rijk is.

 

CROBAR CLUB
Deze club is gelijk zijn Amerikaanse naamgenoten een must om te bezoeken. Gelegen in het stadspark van Buenos Aires zou je niet verwachten om een topclub aan te treffen.  Met verschillende zalen en balkons die uitkijken over een enorme dansvloer is Crobar 'the place to be". Internationale dj’s, live acts en thema avonden verzekeren je ervan dat je hier geen moment hoeft te vervelen.  

Paseo de la Infanta (hoek Av. Macelino Freyre) 1425 (Palermo Park)

http://.crobar.com.ar

https://facebook.com/CrobarClub/

 

COCOLICHE CLUB
Internationaal gezien is deze kleine club bekend als een van de beste underground clubs van Zuid Amerika. Geen VIP gedeeltes of gezien en gezien worden dat in andere grote clubs vaak zo belangrijk lijkt te zijn. Nee, Cocoliche is een ietwat duistere uitgaansgelegenheid waar de stampende beats je naar binnen leiden. Niet commercieel, intiem met topartiesten die in de donkere kelder avant-garde techno ten gehore brengen en vaak tot ’s ochtends vroeg doorgaan. 

Rivadavia 878 (Microcentro)

https://.facebook.com/cocolicheclub

 

NICETO CLUB

Sinds de opening in juli 1998 werd de Niceto Club de referentie voor de muziek in Palermo.
Nu wordt de  Niceto Club  beschouwd als de enige club in Buenos Aires, waar een  grote diversiteit aan stijlen van muziek, kunsten en publiek samenkomen. Veel lokale en internationale muzikanten hebben opgetreden op het podium van deze club. De muziek varieert van pop en rock tot reggae, hip hop, house, tango, soul, funk en meer... 

Iedere donderdagnacht vult Club Niceto zich voor een spektakel wat zonder twijfel de meest unieke avond van Buenos Aires te noemen is. Al vele jaren verzorgt La Compania Inestable Club69, een evenement dat zijn gelijke niet kent. Geinspireerd door de beruchte cabarets uit vergane Franse glorietijden krijg je in Club69 een show voor je kiezen met sexy danseressen in prachtige kostuums, sierlijke travestieten en acrobatische beatboys die de hele nacht doorgaat. Iedere week worden er weer nieuwe acts bedacht, is er een nieuwe choreografie ingestudeerd en zorgen afwisselende dj’s en live acts voor de muzikale aankleding. 

Niceto Vega 5510 (Palermo)

http://nicetoclub.com/

https://facebook.com/Nicetoclub

https://www.facebook.com/club69.ba/

 

KIKA CLUB

Kika Club is een club  gelegen in het hart van Palermo Soho. Kika biedt twee zalen met de meest complete diversiteit van muziekstijlen, variërend van pop, rock, hits van het moment en elektronische muziek. Het is een kleine club met een capaciteit van 1100 personen.

Honduras 5339 (Palermo Soho)

https://www.facebook.com/KikaClubPalermo