Home » Reisinformatie » Bellen en Internet

Bellen en Internet

Hoe kunt u goedkoop bellen in Argentinië?

Elke stad in Argentinië heeft locutorios, oftewel telefoonwinkels waar u kunt bellen naar het binnen- en buitenland. Na uw gesprek betaalt u bij de kassa.

Daarnaast zijn er ook telefooncellen op straat te vinden. Die zijn iets goedkoper, maar u hebt totaal geen privacy. Deze telefoons betaalt u soms nog met munten en anders met een telefoonkaart.

Mobiel bellen kan ook. Koop daarvoor een simkaart en stop die in uw eigen mobiele telefoon.

De goedkoopste manier om contact te leggen met mensen in Nederland is door te skypen. Op bijna alle computers in internetcafé's en locotorios is Skype geïnstalleerd. Vaak heeft u zelfs een webcam, zodat de thuisblijvers kunnen zien hoe bruin u geworden bent.

Wat is het netnummer van Argentinië?

Het netnummer van Argentinië is: 54

Waar koopt u een simkaart?

Simkaarten schaft u aan bij de winkels van providers als Movistar, Personel en Claro. Beltegoed koop u vervolgens bij kiosken. Vraag aan de verkoper of hij uw telefoon wil opladen als u de Spaanse instructies niet begrijpt.

Waar kunt u internetten in Argentinië?

Internetten doet u in internetcafé's en locotorios. Overal in Argentinië is internet. Ook WiFi is beschikbaar in de meeste restaurants, hotels en winkelcentra. In Buenos Aires vind u overal internetcafés. Vaak zitten ze vol met jongeren die thuis geen internet hebben en willen gamen of chatten.