Home » Buenos Aires » Restaurants en Bars

Restaurants en Bars

RESTAURANTS
Op culinair gebied heeft Buenos Aires een enorme verscheidenheid te bieden aan restaurants en eetegelegenheden. Het zijn al lang niet meer alleen de parillas waar u kunt aanschuiven voor een flink stuk vlees. Vandaag de dag zijn ook de buitenlandse keukens goed vertegenwoordigd in de stad en kunt u er uitstekende gerechten verkrijgen om uw smaakpupillen optimaal te doen opleven.


Little Rose
De afgelopen jaren is sushi de nieuwe hit geworden in Buenos Aires en op allerlei plaatsen worden sushi restaurants uit de grond gestampt. Een van de eerste is Little Rose, daar waar sushi nog echt een sushi is waar je je vingers bij af moet likken. Een uitstekende keuken waar aandacht wordt besteed aan de kleinste details. Het restaurant is helemaal in het zwart en heeft een verfijnd interieur wat sjiek en stylish te noemen is. Een must voor een avond heerlijk tafelen. Armenia 1672 (Palermo Soho)


La Brigada
Een klassieker onder de parillas en misschien wel een van de betere restaurants voor een authentieke avond Argentijns vlees eten. De steaks die je hier op je bord krijgt zijn tot ver buiten de landsgrenzen bekend en veel internationale beroemdheden hebben zich hier laten verwennen door de oude obertjes met vlinderstrik die driftig heen en weer lopen om ieder op tijd van allerlei lekkernijen te voorzien. Raadpleeg de website La Brigada. Estados Unidos 465 (San Telmo)


Green Bamboo
Gevestigd in een prachtig pand in Palermo is Green Bamboo een van de insider geheimen van Buenos Aires. Een uitstekende Vietnamese keuken die in de rest van Argentinie zijn gelijke niet kent. De meerdere malen bekroonde barmannen weten ook ieder gerecht van speciaal op maat gemaakte cocktails te voorzien die u meevoeren naar plaatsen die eigenlijk alleen in films bestaan. Raadpleeg de website Green Bamboo. Costa Rica 5802 (Palermo Hollywood)


Cabaña Las Lilas
Vlees wordt hier tot een hoger niveau gebraden. Dat dit restaurant geen reclame hoeft te maken wordt duidelijk zodra u er binnen komt. Alle tafels zijn gevuld en de obers lopen af en aan. De service is uitstekend en over het menu valt niet te twisten. Las Lilas staat ver buiten Argentinie bekend als het beste steak restaurant van de stad en dat is niks teveel gezegd. De prijzen zijn er ook naar, dat moet er bij gezegd worden, maar als u zich een keer goed wilt laten verwennen met uitzicht op de haven, schuif dan gewoon een keertje aan. Raadpleeg de website Las Lilas. A.M. de Justo 516 (Puerto Madero)


Brasserie Petanque
Buenos Aires wordt ook wel eens het Parijs van Zuid Amerika genoemd en wie zich qua smaak ook graag daar wil bevinden doet er goed aan om eens bij Petanque binnen te stappen. Dit pitoreske restaurant heeft een overbaat aan heerlijke Franse gerechten op de kaart staan die vakkundig worden bereid door een eveneens Franse kok. Raadpleeg de website Brasserie Petanque. Defensa 596 (San Telmo)


Sipan Restaurant
Een aantal jaren geleden werd het eerste Sipan restaurant opgezet in hartje centrum van Buenos Aires. Een fusie van verschillende Peruaanse gerechten die naast smaakovertreffend, ook een lust voor het oog zijn. In de piscobar die er naast gelegen is kunt u uitstekende cocktails gebasseerd op Peru’s nationale drank proeven. Inmiddels zijn er ook restaurants geopend in de wijk Palermo en het hippe Punta del Este in Uruguay. Raadpleeg de website Sipan Restaurant. Paraguay 624 (Microcentro)


El Desnivel
Voor wie de Argentijnse steak wil proberen in een echte huiskamer sfeer doet er goed aan om Desnivel te bezoeken. In het restaurant is het een drukte van belang en dat is al vele jaren zo. Rechtstreeks van de grill naar je bord, biedt Desnivel de complete selectie van Argentijns vlees voor hele degelijke prijzen en een bijzondere sfeer. Defensa 855 (San Telmo)


Il ballo del Mattone
Wat begon als een klein huiskamertje waar verschillende Italiaanse pasta’s werden uitgeserveerd is inmiddels uitgegroeid tot een waar imperium. Inmiddels zijn er drie aan elkaar gelieerde restaurants te vinden waar een uitmuntende menukaart vol Italiaanse gerechten wordt aangeboden. Naast een restaurant funcioneren de Ballo’s ook als gallerie waar Argentijnse kunst te zien is en zijn er geregeld live optredens van uiteenlopende artiesten. En mocht de ene vol zitten, dan zijn het vaak slechts een paar meter lopen naar de volgende van de keten, elk uniek in zijn aankleding en gerechten, maar bijzonder smakelijk. Raadpleeg de website Il ballo del Mattone. Goritti 5737 Goritti 5893 Carranza 1801 (Palermo)


La Bistecca
Voor degenen die uitgehongerd in Buenos Aires aankomen is La Bistecca misschien wel de beste plaats om uw maag te vullen. Gelegen aan het water in het sjieke Puerto Madero is dit een restaurant waar u voor een vast bedrag tegoed kunt doen aan een overdaad aan heerlijke gerechten. Eindeloze buffetten met salades, vleeswaren, antipasta, maar ook een uitgebreide grill, verse pasta’s, soepen en desserts. Zowel ’s middags als ’s avonds geopend en een locatie waar u geen spijt van zult krijgen en alleen met een voldaan gevoel weer naar buiten zult gaan. Raadpleeg de website La Bistecca. Alicia Moreau de Justo 1890 (Puerto Madero)


Te Mataré Ramirez
Te Mataré Ramirez is een restaurant in Buenos Aires gespecialiseerd in afrodisiacum gerechten. De inrichting speelt natuurlijk ook in op dit thema en ook de namen op de menu kaart. De gerechten zijn gebasseerd op indianen vertelsels en zijn veel rijker dan chocolade of oesters. Niet geschikt voor kinderen want zo is er b.v. op zondagavond pornografisch entertainment. Raadpleeg de website Te Mataré Ramirez. Corriti 5054 (Palermo Soho)


Velvet
Velvet is een bekend restaurant bij de plaatselijke bevolking en u zult hier bijna geen toeristen zien. Het restaurant heeft een groot overdekt buitenterras. De gerechten zijn groot en worden vaak door meerdere personen gedeeld. U kunt hier voor een redelijke prijs prima dineren. J. Salgero 1807 (Palermo)

El Armenio
El Armenio is een restaurant in Palermo met een traditionele Armeense keuken. In Buenos Aires zijn niet veel opties voor eten uit het Midden-Oosten. Als u eens iets anders wilt, is dit misschien een optie. Het eten wordt over het algemeen gewaardeerd als goed en de prijzen zijn redelijk. Het restaurant is geopend voor de lunch en voor diner. Raadpleeg de website El Armenio. Scalabrini Ortiz 3190 (hoek Cerviño) (Palermo)


Don Julio
Dit restaurant heeft een van de beste biefstukken van de wijk Palermo. Er is altijd een goede ambiance en een prima service. Dit restaurant heeft een goede wijnkaart en een terras. Guatemala 4691 (hoek Gurruchaga) (Palermo Soho)


Hard Rock Café
Zoals veel wereldsteden heeft ook Buenos Aires sinds 1995 een Hard Rock Café. De bekende hamburgers en spare-ribs worden ook hier geserveerd. Raadpleeg de website Hard Rock Café. Av. Pueyrredón (hoek Av. Libertador) (Buenos Aires Design, Recoleta)

El Cuartito
El Cuartito (kleine kamer) is een van de populairste, traditionele pizza restaurants van Buenos Aires. Het restaurant opende haar deuren in 1934 en hangt vol met oude Argentijnse filmposters, tango en voetbal memorabilia. Naast pizza's is het ook gespecialiseerd in empanadas. Het kan erg druk zijn in dit restaurant en de kans is groot dat u moet wachten, voordat er een tafel vrij is. Talcahuano 937 (Recoleta)

Taco Box
Taco Box is een keten van Mexicaanse restaurants. Er is een vestiging in Palermo met een buitenterras. De restaurants zijn voornamelijk populair bij jongeren. Het eten en de prijzen zijn redelijk. Houdt u er wel rekening mee, dat u alleen cash kunt betalen. Raadpleeg de website Taco Box. Cerviño 3768 (Palermo)

Bakano
Er zijn 4 Bakano restaurants in Buenos Aires. De vestiging in Palermo heeft een buitenterras en bij de bovenverdieping een dakterras. Het zijn restaurants voornamelijk voor pizza en bier, maar er zijn ook calzones en empanadas. De kwaliteit van het eten is goed en de prijzen redelijk. Raadpleeg de website Bakano. Cerviño 3496 (hoek Paunero) (Palermo)

Romario
In 1989 opende de eerste Romario haar deuren. Inmiddels zijn er 12 vestigingen en is Romario een van de meest populaire pizzeria's van Buenos Aires. De restaurants zijn zeer populair bij de plaatselijke bevolking en het is er altijd druk. Dit komt ook door de redelijke prijs en de uitstekende kwaliteit. Raadpleeg de website Romario. Cabello 3700 (hoek Ugarteche) (Palermo)

CAFÉ'S & BARS


Café Tortoni
Een reis naar Buenos Aires is niet compleet zonder een bezoek aan café Tortoni. Dit historische café was sinds 1858 een verzamelplaats voor bekende Argentijnse kunstenaars, politici en intellectuelen. Het café met zijn prachtige houten meubels, het glas-in-lood en bronzenversieringen ademt geschiedenis uit. Ideaal voor een kop koffie of een hapje eten. Raadpleeg de website Café Tortoni. Av. de Mayo 825 (Microcentro)

Las Violetas
Las Violetas opende haar deuren in 1884. Het is een traditioneel café met prachtige glas-in-lood ramen. Het café werd in 2001 gerestaureerd, nadat het was gesloten en in verval was geraakt. Een bezoek aan dit café is zeker de moeite waard voor een ontbijt, lunch of een kopje koffie. Raadpleeg de website Las Violetas. Av. Rivadavia 3899 (hoek Castro Barros) (Almagro)Carnal
Gesitueerd in het hart van het uitgaansgebied in Palermo is Carnal een bar bij uitstek om uw avond te beginnen. Op loopafstand van verschillende clubs en lounges waar de nacht pas echt na twee uur ’s ochtends begint is de Carnal een centraal gelegen start. Fingerfood en cocktails op het enorme terras zijn een populaire bezigheid voor de Argentijnen en het succes laat zich meten door het feit dat de mensen bij de deur u af en toe moeten tegenhouden omdat de tent ramvol zit. Raadpleeg de website Carnal. Niceto Vega 5511 (Palermo Hollywood)Million
Million is een waar juweeltje onder de enorme hoeveelheid locaties waar u uw avond kunt beginnen. Gevestigd in een klassiek pand van bijna een eeuw oud ademt Million nog steeds de grandeur van de tijden van voorheen. Een uitstekende kaart met uiteenlopende gerechten, een sierlijk ingerichte tuin om te lunchen of te dineren, een meer dan in het oog springende bar voor vernuftige cocktails en drie verdiepingen tellende lounge waar u kunt verdwalen. Het publiek is uiteenlopend en veel Argentijnen van de lokale jetset weten hun weg naar Million te vinden. Een ware aanrader voor degenen die op zoek zijn naar een avondje met stijl. Raadpleeg de website Million. Paraná 1048 (Recoleta)

Sky Bar
Deze bar is gelegen op de 13e verdieping van het Pulitzer hotel. Het is een van de weinige bars met een prachtig uitzicht over de stad. Vooral op donderdag is het er erg druk vanwege de Afterworkparty, dus wilt u een plekje met een prachtig uitzicht kom dan vroeg. Voor de openingstijden en het programma raadpleeg de website Sky Bar. Maipú 907 (Microcentro)The Shamrock
Wie een atypische Irish Pub wil bezoeken is het beste af in Shamrock Bar. Deze tent in Recoleta was de eerste Irish Pub die in Buenos Aires geopend werd en is de plek bij uitstek om locals te ontmoeten in een ongedwongen sfeer. Veel avonden van de week is de tent gevuld met een jong en uiteenlopend publiek. Er wordt een kleine kaart geserveerd en de drank is heel scherp geprijsd. Eerder te weinig dan teveel betaald, wat er voor zorgt dat de inhoud van je portemonnee voor de verandering wel eens een keer toereikend is. Donderdag, vrijdag en zaterdag kun je ook de kelder nog eens afdalen om je dansbenen te testen en je jubelend te midden van het gemengde publiek van Argentijnen en internationale studenten te begeven. Rodríguez Peña 1220 (Recoleta)

The Temple Bar
The Temple Bar is een typische Ierse pub met veel donker hout. Er zijn grote tv schermen, voornamelijk om voetbal te kijken, een pooltafel en natuurlijk een grote variëteit aan bieren. Het eten is het typische "pubfood" en is redelijk voor een pub. Er zijn 3 lokaties van The Temple Bar, waarvan de lokatie in Palermo een gezellige tuin heeft. Raadpleeg de website The Temple Bar. Marcelo T. de Alvaer 945 (Microcentro) Las herras 1822 (Recoleta) Costa Rica 4677 (Palermo)Frank’s Bar
Een kale deur is niet het meest uitnodigend wanneer u door de straten zwerft, maar nadat de portier deze eenmaal voor u geopend heeft, begrijpt u gelijk waarom deze plaats zo uniek is. Eenmaal binnen wordt u verwezen naar een telefooncel in deze ruimte, als de telefoon rinkelt moet u een geheime code indrukken en dan komt u in de bar. Gevestigd in een oude winkelgalerij is deze bar verworden tot een fenomeen sinds zijn opening. Het interieur is minitieus bedacht en aan alle details is aandacht geschonken. In fijne lederen stoelen kun u onderuit gezakt een hip publiek bewonderen, sexy dames aan de bar en trendy Argentijnse mannen die zich duidelijk aanwezig maken. Frank’s Bar is een cocktail van diversiteit met een sjiek tintje en een must om een keer bezocht te hebben. Raadpleeg de website Frank's bar. Arrevalo 1445 (Palermo Hollywood)The Clubhouse
In het hart van Palermo vind je deze bijzondere locatie die verworden is tot een exclusieve members only club waar je tegen betaling van een aanzienlijke fee goed in de watten wordt gelegd. Met een luxeuze ontvangst, een sjieke lounge, een uitermate goed georganiseerde bar, hippe exposities en exclusieve dj’s is The Clubhouse een verademing van rust als je even bij wilt komen. De enorme tuin met zwembad zorgen dat je absoluut niks te kort komt. Dagelijks geopend vanaf 11 uur ’s ochtends kun je hier terecht voor exquisite gerechten en een goeie cocktail aan de waterkant. Aanrader zijn de after office middagen waar jong en trendy Buenos Aires act de presence geeft en de preparty avonden alvorens het nachtleven in te duiken. Costa Rica 4651 (Palermo Soho)Gibraltar
Gibraltar is een klassieker die je aan moet doen als u door de straten van San Telmo zwerft. Het oogt een beetje duister in het begin, maar wie zich door de mensen langs de bar heen baant, komt terecht in een leuke tent die veel te bieden heeft. Bier van de tap, banken om te hangen en een lange klassieke bar om locals te ontmoeten. Achterin is een pooltafel te vinden waar mensen om heen staan te praten en met het goede weer in Buenos Aires is de kans groot dat het terras goed gevuld is. Een uitstekende keuken met internationale gerechten maakt het geheel compleet en maakt Gibraltar tot een perfect pitstop alvorens de nacht verder te verrkennen. Peru 895 (San Telmo)Unico
Op de hoek van Honduras en Fitzroy vindt u Bar Unico. En uniek is deze tent zeker. Wie in een taxi door Palermo heen rijdt op zoek naar een nachtelijk avontuur ontkomt niet aan Unico. Om de een of andere reden is deze straathoek met groot terras altijd tot de nok gevuld en tot in de late, late uurtjes. Een uiteenlopend publiek dat varieert van studenten die hun avond beginnen tot horeca personeel dat met een biertje de nacht eindigt, altijd is er wel wat gaande in deze verder normale bar. Raadpleeg de website: Unico bar Honduras 5604 (Palermo Hollywood)Ocho7Ocho
Ocho7Ocho is een bijna geheime bar. Het is een oud huis gerenoveerd tot een zeer moderne bar. De bar is vernoemd naar het huisnummer 878. Als de gastvrouw de deur opent, ziet u een grote woonkamer met een relaxte sfeer. Iedere dag geopend vanaf 20:00 uur. Raadpleeg de website Ocho7Ocho. Thames 878 (Villa Crespo)

Floreria Atlántico
Aan de buitengevel is niet te zien, dat er een bar gevestigd is. U gaat eerst door een bloemen-wijn winkel en komt door een deur aan de achterzijde van de winkel in de cocktail bar. Op de menukaart staan o.a. tapas, gegrild vlees en inktvis. Raadpleeg de website Floreria Atlántico. Arroyo 872 (Recoleta)

Lo de Roberto
Een bezoek aan de historische bar Lo de Roberto is een unieke ervaring. De bar werd geopend in 1930. Het is een kleine bar en de inrichting is een beetje groezelig. Er worden tango liederen gezongen met begeleiding van een gitarist. Het eten is niet het sterkste punt van deze bar, u kunt het beter houden bij een biertje of een wijntje. De bar is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 20:00 uur tot 03:00 uur. Bulnes 331 (Juan Domingo Perón) (Almagro)

Café San Bernardo
Café San Bernardo is een unieke plek in Buenos Aires. Het is een combinatie van een café, bar en een speelhal. Overdag zijn het vooral de ouderen, die hier koffie drinken, kaarten, domino en andere spelletjes spelen. 's-Avonds komen er vooal jongeren en groepen vrienden die er biljarten, tafeltennis spelen en bier drinken. Het café is geopend in 1930 en dat is nog te zien. Het is zeker de moeite waard om hier een kijkje te gaan nemen en de prijzen zijn laag te noemen. Av. Corrientes 5436 (Villa Crespo)


Van Koning
Van Koning is het ontmoetingspunt van de Nederlanders in Buenos Aires, maar het zijn voornamelijk Argentijnen die dit café bezoeken. Iedere eerste woensdag van de maand wordt hier een Nederlandse borrel georganiseerd (vanaf 21:30 uur). Iedereen die graag Nederlanders wil ontmoeten is van harte welkom in deze typisch Nederlandse kroeg met een terras en een patio. Op het menu staan o.a. bitterballen (het lijkt erop) en de Nederlandse bieren Heineken, Bavaria en Grolsch. Verwacht echter geen Hollandse gezelligheid: de muziek is modern en de bediening spreekt Spaans (1 serveerster sprak ook Nederlands). Raadpleeg de website Van Koning. Báez 325 (Las Cañitas)El Olmo
Dit restaurant/café is een traditionele ontmoetingsplek voor oudere gay's, maar iedereen is er welkom. Je kunt er lunchen, een drankje of een koffie drinken. Het is vaak de plek om naar toe te gaan, voordat je het nachtleven van Buenos Aires onveilig gaat maken. El Olmo is 24 uur per dag open. Av. Santa Fé 2502 (hoek Pueyrredón) (Recoleta)


Pride café
Dit café is geopend tijdens de dag. Als u San Telmo gaat bezoeken kunt u hier even uitrusten met een kofiie, een drankje of een sandwich. Het café is geopend maandag t/m vrijdag van 09:00 uur tot 20:00 uur, zaterdag van 11:00 uur tot 20:00 uur en zondag van 10:00 uur tot 20:00 uur. Balcarce 869 (San Telmo)


Pride café Hollywood
Dit is de Palermo versie van het Pride café van San Telmo. Dit café is ook tijdens de dag geopend. Raadpleeg de website Pride Hollywood. Humboldt 1897 (hoek Costa Rica) (Palermo Hollywood)


Flux bar
Loungebar in het centum van de stad. De bar is dagelijks geopend van 19:00 uur tot 02:00 uur. Happy hour is van 19:00 uur tot 22:00 uur. Raadpleeg de website Flux bar. Marcelo T. de Alvear 980 (Microcentro)


km ZERO
km ZERO is dagelijks geopend vanaf 23:30 uur. De bar is bekend van zijn strip- en travestietenshows. Tijdens de shows wordt alleen Spaans gesproken. De bar is vooral populair bij de toeristen. Raadpleeg de website km ZERO. Av. Santa Fé 2516 (Recoleta)


Sitges
Sitges is de grootste en beste gay bar van Buenos Aires. De bar is geopend woensdag t/m zondag vanaf 22:30 uur. Raadpleeg de website Sitges. Av. Córdoba 4119 (Palermo)


Bach bar
Eens een lesbische bar, maar nu trekt deze bar een meer gemegd publiek. Er zijn diverse optredens. De bar is geopend van woensdag t/m zondag vanaf 23:00 uur. Cabrera 4390 (Palermo)

Peuteo
Gezellige gay bar met heerlijke cocktails. De bar is geopend van woensdag t/m zaterdag van 19:00 uur tot 03:00 uur en zondag van 14:00 uur tot 22:00 uur. Raadpleeg de website Peuteo. Curruchaga 1867 (hoek Costa Rica) (Palermo Soho)