Home » Buenos Aires » Kerken en Synagoge

Kerken en Synagoge

Buenos Aires is onderverdeeld in 22 parochies, elk met een eigen kerk. Naast deze parochiekerken zijn er nog 50 kerken en openbare kapellen en nog 80 andere kapellen. In de stad zijn vele prachtige kerken te vinden met een schitterende architectuur. Vele dateren uit de 18e eeuw.

Een overzicht van alle kerken van Buenos Aires vindt u op deze site (alleen Spaans):

https://baiglesias.com/

 

CATEDRAL METROPOLITANA DE BUENOS AIRES
De ‘Catedral Metropolitana’ is de belangrijkste katholieke kerk in Buenos Aires. De Kathedraal ligt midden in het centrum, aan het begin van Avenida Rivadavia en kijkt uit over de Plaza de Mayo. Alhoewel de Kathedraal niet direct het uiterlijk heeft van een kerk, valt hij meteen op door zijn elegante, neoklassieke bouwstijl. In de Kathedraal rust de as van Generaal Don José de San Martín, de bevrijder van Argentinië, Chili en Peru.
Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van 7:30 uur tot 18:45 uur.

Zaterdag en zondag van 9:00 uur tot 18:45 uur.
De entree is gratis 

San Martín 42/Plaza de Mayo (Microcentro, San Nicolás)

Mausoleum Generaal Don José de San Martin

 

BASÍLICA NUESTRA SEÑORA DEL PILAR
Deze prachtige kerk is tussen 1706 en 1732 gebouwd door de Franciscanen. De Pilarkerk diende als toevluchtsoord voor de monniken van Recoleta tot 1820 en vormt tevens een van de hoogtepunten van één van de elegantste wijken van Buenos Aires. De kerk ligt vlak naast de begraafplaats van Recoleta. Er wordt vaak gezegd dat dit de mooiste kerk van de stad is en Nuestra Señora del Pilar is dan ook een nationaal historisch monument.

Recoleta (naast de begraafplaats)

 

BASÍLICA SAN FRANCISCO DE ASÍS
De kerk van San Francisco is een van de oudste kerken van Buenos Aires, gebouwd in 1730 door een Jezuïtenarchitect. De kerk is aan het begin van de 20e eeuw herbouwd en kreeg toen een Duitse barokke gevel. Binnen kunnen onder meer beelden van San Francisco de Asís, Columbus en Dante worden bewonderd en daarnaast bevat de kerk een grote bibliotheek en een prachtig tapijt van de hand van de Argentijnse kunstenaar Horacio Butler.

Calle Defensia en Alsina (San Telmo)

 

BASÍLICA NUESTRA SEÑORA DE ROSARIO Y CONVENTO DE SANTO DOMINGO
Deze kerk / klooster bevindt zich in het oude stadsdeel Montserrat en dateert uit het einde van de 16e eeuw. Hier ligt Generaal Manuel Belgrano begraven, de ontwerper van de Argentijnse vlag. De kerk en het klooster van Santo Domingo worden gevormd door een brede basis van rood graniet waarin in reliëf de vlag en de Slag om Tucumán zijn afgebeeld.

Calle Defensa en Av. Belgrano (Microcentro, Monserrat)

 

IGLESIA SAN IGNACIO DE LOYOLA
Deze kerk is gebouwd tussen 1710 en 1734 door de Jezuïten en het is de oudste koloniale kerk van Buenos Aires. De kerk is met name beroemd, omdat het de invasie van de Engelsen in 1806 heeft doorstaan. Opvallend is de barokke voorgevel en kunt u in deze kerk de invloedrijke schilderwerken uit de 18e eeuw bewonderen, waaronder het prachtige doek van San Ignacio de Loyola uit 1767. De kerk maakt deel uit van het complex La Manzana de las Luces, dat bekend is vanwege de daar gevonden tunnels onder de stad.

Bolívar 225 (Microcentro, Monserrat)

La Manzana de las Luces

LA MANZANA DE LAS LUCES

Er worden rondleidingen gegeven, maar deze zijn wel in het Spaans. Voor tijden zie de website. De tunnels zijn niet toegankelijk voor de bezoekers.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 10:00 uur tot 20:00 uur. Zaterdag en zondag van 14:00 uur tot 20:00 uur.

Toegang is gratis

Peru 294 (Microcentro, Monserrat)

https://manzanadelasluces.cultura.gob.ar/

https://facebook.com/manzanadelasluces

 

BASILICA NUESTRA SEÑORA DE LA MERCED
Deze kerk is ontworpen door de Italiaanse Jezuïten architecten Andrea Bianchi en Giovanni Battista Primolo. De eerste steen werd gelegd in 1721 en de bouw werd voltooid in 1779. De kerk werd gerestaureerd tussen 2001 en 2007.

Reconquista 207 (Microcentro, Moserrat)

 

CATHEDRAL DE LA SANTÍSINA TRINIDAD
Met zijn vijf hemelsblauwe torens valt deze in Russische stijl gebouwde kerk erg op binnen de architectuur van Buenos Aires. De kerk is gedecoreerd met Venetiaanse mozaїek, glas-in-lood-ramen, en voorwerpen die afkomstig zijn uit Sint Petersburg, en die door Tsaar Nicolaas de Tweede en Tsarina Alexandra naar Buenos Aires werden gestuurd ter decoratie van de kerk. Parque Lezama (San Telmo)

 

TEMPLO LIBERTAD

Aan de calle Libertad vindt u de grootste synagoge van Buenos Aires. In het complex is ook een joods museum gehuisvest.

Libertad 769 (Microcentro/San Nicolás)

http://templolibertad.org.ar/